Dolar 32,4155
%-0.2
Euro 34,7769
%-0.08
Altın 2.422,250
%-0.02
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongrede '8 Mart' tartışması: Ücretli izne ret

Kongrede '8 Mart' tartışması: Ücretli izne ret

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi bugün tamamlandı. Kongre oylamasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çalışan kadınlara ücretli izin verilmesi önerisi reddedildi. Maddeye itiraz eden İzmir Köy Koop. Başkanı Neptün Soyer, "Bizim toplumsal cinsiyet eşitliğinde 8 Mart’ları bu şekilde kutlamamız gerekecek ve toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmış toplumda 8 Mart’a gerek kalmayacak. Biz bitmesini istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2023 - 18:19
  • Güncelleme: 21.03.2023 - 18:19

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi bugün tamamlandı. Kongrenin son gününde 8 aylık süreç içerisinde bütün paydaşların görüşmeleri sonucunda ortaya çıkan kararlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından teker teker okundu ve delegeler tarafından oylandı.

“8 Mart’ta tüm çalışan kadınların ücretli izinli sayılması için yasal düzenleme yapılacaktır” maddesinde İzmir Köy Koop. Başkanı Neptün Soyer, ‘’Bizim toplumsal cinsiyet eşitliğinde 8 Mart’ları bu şekilde kutlamamız gerekecek ve toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmış toplumda 8 Mart’a gerek kalmayacak. Siz 8 Mart’ı hedef koymuşsanız bugün kalıcılığını sağlarsınız biz bitmesini istiyoruz’’ dedi. Soyer ise, resmi tatil olsun önerisinde bulundu.

Tüm Bel- Sen  İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Buse Elbir, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini yakaladığım bir gün kadınlara, erkeklere ayrı bir gün kutlamaktan uzak omuz omuza bir mücadele üretebileceğiz. Dokuma işçilerinin yaşamış olduğu kötü bir olayın, kadınların bu toplumda emeğini üretebilirken var olabilmesi çabasını anmak ve buralara tekrar dönmemek üzere her yıl 8 martta yaptığımız faaliyetlere katılımın güçlenmesi adına aldığımız bir pozisyon. Talebimiz buna yönelik bir işleyişti” dedi.

Madde oy çokluğuyla reddedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.