Dolar 32,5475
%0.11
Euro 34,9059
%0.7
Altın 2.436,380
%0.15
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO Başkanı Özgener: Tüm odağımızı ekonomiye çevirmeliyiz

İZTO Başkanı Özgener: Tüm odağımızı ekonomiye çevirmeliyiz

İZMİR Ticaret Odası (İZTO) mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Tüm odağımızı ekonomiye çevirmeliyiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.05.2023 - 16:12

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz yönetiminde gerçekleştirildi. İZTO Çok Amaçlı Salonu'nda İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kent ve ülke ekonomisindeki gelişmeler ele alındı. Özgener, toplantıda yaptığı konuşmada, 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Özgener, seçim sonrasında artık ekonomiye odaklanmanın önemli olduğunu vurgulayarak, yeni dönemde ekonomi politikaların açıklanması gerektiğini belirtti.

'TÜM ODAĞIMIZI EKONOMİYE ÇEVİRMELİYİZ'

Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz jeopolitik konumu, bereketli toprakları, yer altı kaynakları, temiz enerji kapasitesi, kalifiye insan kaynağı, esnek ve güçlü üretim altyapısıyla büyük bir potansiyele sahip. Seçim sürecinin sona ermesiyle birlikte artık tüm odağımızı ekonomiye çevirmeli ve ülke olarak sahip olduğumuz bu büyük potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflemeliyiz. Reel sektörü ve topyekun kalkınmayı desteklemesini umduğumuz yeni dönem ekonomi politikalarının açıklanmasını bekliyoruz. Ülkemizin tüm ekonomik birimlerinin ihtiyaçlarını dikkate alan kapsayıcı, orta ve uzun vadeli perspektifle tasarlanacak yeni politikaların ülkemizin güven ve istikrar ortamına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu temel ve net politika tercihlerinin açıklanması, Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünen yabancıların, ihtiyaç duydukları istikrar ve güven ortamını güçlendirecektir. Aynı zamanda, 28'inci dönemde hizmet verecek hükümetin en kısa sürede kurulması, ülkemizin yeniden en önemli gündemi olan ekonomiye yoğunlaşılmasını sağlayacaktır."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.