Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Nebati: Ekonomiye olan güven perçinlenecek

Bakan Nebati: Ekonomiye olan güven perçinlenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısının geride kaldığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz." dedi.

  • Ege Postası
  • 29.05.2023 - 14:06

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mayıs ayında yüzde 1,4 artışla 103,7 gelen ekonomik güven endeksinin son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz" dedi.

'20 AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİ'

Bakan Nebati yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tüketici ve üreticinin ekonomiye duyduğu güveni birlikte ölçen Ekonomik Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

'KUVVETLENEREK ARTACAK'

Milletvekili seçimlerinin tamamlanmış olması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimiz tarafından bir kez daha seçilmesiyle birlikte, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısı da geride kalmıştır. Böylece, önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.