Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan iktidara  miadı geçmiş ilaç benzetmesi: Fayda değil zarar

İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan iktidara miadı geçmiş ilaç benzetmesi: Fayda değil zarar

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında AK Parti iktidarına miadı geçmiş ilaç benzetmesi yaptı. Bezircilioğlu açıklamasında, ‘’ İlaçları miadı dolduktan sonra içerseniz bünyeyi zarar verir ya aynı şey AK parti iktidarı için geçerli. Miadı geçmiş bi ilaç gibi faydadan çok zarar vermeye başladı’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2023 - 12:46
  • Güncelleme: 21.03.2023 - 12:49

EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

ASLANOĞLU’NUN ROZET HAMLESİNE NE YORUM YAPTI?

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 6lı masada yaşanan adaylık kriznin ardından istifa eden İYİ Partili İl yöneticisi Metin Taşdemir’e CHP rozetini takmış ve büyük tepki toplamıştı. Olaya ilişkin değerledirmelerde bulunan Bezircilioğlu, ‘’Bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadım. Acele edilmese iyi olurdu. Siyasette 24 saat bile çok uzun. Bekleyip görmek çok doğru. Siyaseten ofsayta düşmemek lazım. Kendini ve ekibini de düşürmeyeceksin. 40 kere düşünüp bir kere hareket etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Hepimizin daha dikkatli bir şekilde olayları karşılamamız gerekiyor’’ dedi.

AKŞENER ORTAMI TİTRETTİ

Masada meydana gelen krizin  sonrası İYİ Parti’de yaşanan istifa dalgasının ardından geri dönüşlerin başladığını aktaran Bazriclioğlu, ‘’Burada açıklamayı duyan, okuyan herkes bir paniğe kapıldı. Bana göre çok fevri oldu. Bu seferde mi iktidarı devirmeyecek miyiz gibi bir panikle istifa edenler oldu. 3 günün sonunda görük ki o tedirginliklere açık bir yapı pazar günü akşamı tekrar tesis edildi. Sayın Genel Başkanımız ortamı bir titretti ve herkesi kendine döndürdü. Cuma günü sabahına göre Pazartesi akşamı daha güçlü bir şekilde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yanında Türkiye’de çok büyük teveccüh gören Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu da alarak daha güçlü bir şekilde Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme doğru yürüdük. İsitfa eden gönüşdaşlarımızda geri dönüş talebi oldu. İzmir’de istifa edenlerin yarısından fazlası geri dönüş için talepte bulundular. Bu süreçte dışarıdan da ciddi bir üye kazanımı başladı. Ülke içimizi ne kadar faydalı bir hamle yaptığımızı görenlerde de ciddi bir teveccüh geliyor. Bu kalan 80 vilayette de bu şekilde. Hem cumhurbaşkanı adayımız hem partimiz daha güçlü bir şekilde geri döndü’’  dedi.

‘’DEMOKRATİK BİR YARIŞ İÇİNDEN ÇIKTIM’’

İYİ Parti İzmir İl Kongresine yönelik değerlendirmelerde bulunan Sinan Bezircilioğlu, ‘’Kongre çok kıymetli. İzmir’de kongreyle görev başına gelen yegane başkanım. Bunun farkını ortaya koymak durumundayım. İç demokrasinin işlediği tek parti İYİ Parti ve bu demokrasi şöleninden delegemizin teveccühüyle il başkanı olarak seçildik. Demokratik bir yarışın içinden çıktım. Partililer iradesini ortaya koydu, herhangi bir atamayla değil kongreyle seçilmiş olmak bizim için çok kıymetli. Türkiye’ye demokrasiyi getireceğiz diyoruz, öncelikle kendi partimizin içinde bu demokrasiyi yaşadık, yaşattık. Bundan dolayı hem ben hem de teşkilatımız övünç duyuyor. Demokrasiyi Türkiye’ye tekrar getireceği iddiasında olan İYİ Parti’nin hem il hem de ilçe başkanlıklarımızın seçiminde kongrelere gitmesi gelecek için bana umut veriyor. Güzel bir süreç geçti. Çok adayla başladık en son 2 adaya kadar düştük. Tertemiz bir kongre süreci oldu. Benimle beraber bir iddia ortaya koyan ve benimle beraber yola çıkan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak, hizmet, iddia yarışıdır. Hepimiz bu demorkasinin bir parçası olduk. Biz de delegemizin ve teşkilatımızın güvenini boşa çıkarmadan partimizi temsil etmeye ve daha ileriye taşımaya devam edeceğiz. İzmir’de ve Türkiye’de  partimizi birinci parti hedefimizi ortaya koymaya dervam edeceğiz. Önzümüzdeki süreçte saha çalışmalarına çıkarak partimize olan teveccühü arttıracağız. Biz bu amaçla, bu hedefle göreve geldik. İzmirli hemşehrilerimize layık olmaaya çalışacağız’’ dedi.

‘’SEÇİMLERE EN HAZIR PARTİYİZ’’

2023 Genel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Bezircilioğlu, ‘’Kasım ayının sonundan itibaren ilçe teşkilatlarımızın seçimleri oldu. Ocak ayında da il yönetimi ve başkanlık seçimleri oldu. Bu tatlı rekabet partimizin iç dinamiklerini harekete geçirdi. Hep beraber teyakkuza geçtik. Seçildikten sonra teşkilatlarımızı ziyaret etmeye başladım. Teşkilatlardaki dinamizim açısından seçimlere en hazır parti İYİ Parti. Bu seçimlere yönelik bir enerji değildi, iç seçimlere yönelik bir enerjimizdi. 22 Ocak pazar günü saaat 17.00’da sandıklar kapandı ve kongre dönemi bitti. Kazandıysam yoluma devam ederim, herkesin başkanıyım , bütün teşkilatımızı kucaklıyorum. Ben geçmişe takılan biri değilim, ileriye bakarım. Bundan sonraki süreçte bir vatandaşımızı nasıl ikna ederiz, bir vekil nasıl daha çıkarız gibi bir mantıkla hareket eden bir ekibiz. 55 gün sonra adaletin tecelli ettiği, devletin kendisini baba gibi hissettireceği iktidarımız gümbür gümbür geliyor. 15 Mayıs’tan sonra devlet millet ele ele verecek ve deprem yaralarını saracak. Geçmişe göre daha güçlü, baskıların olmadığı, gençlerin hayal kurabildiği bir Türkiye yaratacağız. Geçmişten kalan bütün yaraları saracağımız bir restorasyon dönemine gireceğimize inanıyorum. Önümüzdeki seçimlerde de bu enerjimizi sokağa yansıttığımızda buenerjiyle ciddi bir yol katedeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

‘’TÜRKİYE’NİN KİLİT PARTİSİ’’

Müsavat Dervişoğlu  ve Aytun Çıray’a övgülerde bulunan İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu, ‘’Müsavat Başkanımız İzmir siyasetinin 20 yılına damga vurmuş bir isim. İzmir’de herkes tarafından çok sevilen, itibarlı bir büyüğümüz. Ciddi bir birikime sahip. Aynı şekilde Aytun başkanımız da İzmir’de çok ciddi bir saygınlığı, karşılığı olan büyüğümüz. Bizim en büyük iki silahımız bu iki değerli büyüğümüz. Her konu da büyük katkıları olacak. İki ismin de ciddi katkıları olacak. Bizim iki milletvekilimiz başka partilerin 12-22 milletvekiline eş değerdir. Biz bu sefer İzmir’de bilinen ve bize katkı sağlayacak vekillerimizle de sayımızı arttıracağız. Önümüzdeki 10 yıllarda İYİ Parti Türkiye’nin vazgeçilmez kilit partisi olacak’’ dedi.

‘2 ANA KOL’

İYİ Parti’nin ‘tek’ başına iktidar olacağını belirten Bezircilioğlu, ‘’ Benim formülasyonumda İYİ Parti eşittir 1… Yani İYİ Parti’nin tek başına iktidar olacağı, güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’de her şeyim İYİ olacağı bir sürece gidiyoruz. Türkiye’nin İYİ Parti zihniyetine ihtiyacı var. Türkiye’nin yüzde 70’i milliyetçi muhafazakar dediğimiz sağ kesimdir. Bu kesim yıllardır AK Parti’ye mahkum edildi. Alternatifler ve merkez sağ yok edildi. Bazı partiler AK Parti’ye yakın durarak kendi siyasi ideolojilerden ciddi tavizler verdiler. İnsanların umutsuzluğa kapıldığı bir ortamda 2017 Ekim ayında İYİ Parti tünelin ucundaki ışık gibi büyütü ve bir güneş gibi Türkiye’nin üzerine doğacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayımız Kılıçdarolu için oy isteyeceğiz diğer taraftan genel seçimlerde İYİ Parti’yi birinci parti yapmak için her türlü çalışmayı yapacağız. İki ana kola ayırmak lazım’’ ifadelerini kullandı. 

‘’MİADI GEÇMİŞ İLAÇ GİBİ ZARAR’’

AK Parti iktidarına tepki gösteren Bezirlioğlu, ‘’İktidar imkanı olsa seçimi yarın yapar. İş ilerledikçe o kadar puan kaybedecekleri ortada çünkü Türkiye’yi taşıyamayacak hale geldiler.  Miadları doldu. İlaçları  miadı dolduktan sonra içerseniz bünyeyi zarar verir ya aynı şey AK parti iktidarı için geçerli. Miadı geçmiş bi ilaç gibi faydadan çok zarar vermeye başladı’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.