Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
6’lı masanın İzmir il başkanlarından kongre değerlendirmesi

6’lı masanın İzmir il başkanlarından kongre değerlendirmesi

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde dün Millet İttifakı’nın genel başkanları çarpıcı açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı İzmir il başkanları kongreye ilişkin yaptıkları değerlendirmelerde seçime ilişkin önemli mesajlat verdi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2023 - 18:01
  • Güncelleme: 20.03.2023 - 18:01

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi dün Millet İttifakı’nın genel başkanlarını ağırladı. 6’lı masa Geleceğin Türkiyesi’ne dair önemli mesajlar vererek yol haritasını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için İzmir’de bir araya geldi. Buluşmaya İYİ Parti'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale katıldı.

Dünkü buluşmanın ardından kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Millet İttifakı İzmir İl Başkanları kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ DEMOKRASİYLE KALKINACAK

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ‘’Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ve Millet iktidarının ülkemize getirdiği, yeniden ayağa kalkış heyecanına çok yakışan bir organizasyondu. 13.Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Millet ittifakı liderlerinin İzmir’den Türkiye ekonomisinin çöküşüne son verecek, ilk iktisat kongresi sonrası başlayan atılım ve ekonomik bağımsızlık hamlesinin devamını sağlayacak politikaları duyurduğu, demokrasiyle birlikte kalkınacak ekonomimizin sac ayaklarının açıklandığı program, hem İzmir iktisat kongresi tarihine hem de ülke tarihine altın harflerle yazılacaktır. Bu büyük organizasyonun mimarı ve bu tarihi buluşmayı İzmir’e yaşatan İzmir büyükşehir belediye başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu büyük bir coşkuyla karşılayan tüm İzmirli hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

AKŞENER NEDEN KATILMADI?

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu açıklamasında, ‘’İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi verimli bir program oldu. 6’lı masanın programını ayrıntılı bir şekilde dinleme fırsatı bulduk. İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in başka bir proramı olduğundan dolayı katılım sağlayamadı’’ dedi.

HALKIN TEVECCÜHÜNÜ KAZANDI

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ise farklı geçmiş ve farklı ideolojilerden gelmiş partilerin uzlaşı ve müzakere kültürü içerisinde Yarının Türkiyesi”ni inşa edeceğini belirterek, ‘’ Millet İttifakında yer alan 6 partinin katılımıyla gerçekleşen liderler buluşması oldukça verimli geçti. 9 ana ve 75 alt başlıkta 2 bin 300’den fazla vaadin yer aldığı Ortak mutabakat metninde bir araya gelinmesinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Farklı geçmiş ve farklı ideolojilerden gelmiş partilerin uzlaşı ve müzakere kültürü içerisinde “Yarının Türkiyesi”ni inşa etmesi, şimdiden halkımızın da teveccühünü kazandı. Hepimizin ortak hedefi olan güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlayacağı ve bu demokratik kültürün kurumsallaşmasını mümkün hale getireceğine dair inancımız tamdır’’ ifadelerine yer verdi.

KONGRE KARARLARI MUTABAKAT METNİNİ ZENGİNLEŞTİRECEK

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı kongreye yönelik yaptığı açıklamada, ‘’İzmir Büyükşehir Belediyemizin güzel bir organizasyon yapmış. Sloganda bizim partimizin adını görmek bizi ayrıca mutlu etti. Genel Başkanımız kongre öncesinde İzmir’de ziyaretlerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi güzel bir şekilde ağırladı. Türkiye’nin gündemi olan ekonomi ve depreme ilişkin açıklamalar yapıldı. Liderler birlik mesajlar verdi. 6 il başkanı güzel bir fotoğraf verdik. Farklı partiler altında toplansak bile bizler devlet nezlinde millet için siyaset yapıyoruz. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde alınan kararlar Ortak Mutabakat Politikalar Metni’ni zenginleştirecek’’ dedi.

YÖNETİM İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR

Demokrat Parti İzmir Serdar Faralyalı ise ‘’Çok iyi geçti. İzmir İktisat Kongresi’nin 100’ncü yılı olduğu için bütün genel başkanlar özel bir önem verdiler. Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından ilk defa İzmir’de bir araya geldiler. Dolayısıyla çok önemliydi. Ben dün genel başkanları seçimi kazanacaklarına dair çok inançlı gördüm. Anladığım kadarıyla bir yandan seçim çalışmaları devam edecek diğer yandan da seçim kazanıldıktan sonra yönetimin kurulması için şimdiden çalışmaya başlamışlar’’ ifadelerine yer verdi.

SAADET’TEN ‘SABIR’ MESAJI

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise seçime yönelik önemli açıklamalarda bulunarak, ‘’6 siyasi partinin genel başkanları, il başkanları, il ilçe teşkilatları İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde bir araya geldik. Genel Başkanlar özellikle ekonomik kalkınmanın önemine vurgu yaptılar. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından genel başkanların İzmir’de buluşması güzel bir anlam taşıyor. Millet İttifakı il başkanları arasında da seçim çalışmalarımız hızlandı. Geçen hafta seçim ve sandık güvenliğiyle alakalı görüşme sağladık. Bu seçim diğer seçimlerden daha farklı üzerimize oynayacaklar sabırlı olmalıyız. İnşallah Millet İttifakının adayı 13. cumhurbaşkanımız olacak’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.