Dolar 32,5208
%-0.08
Euro 34,7793
%-0.25
Altın 2.423,750
%-0.26
Bist-100 9.733,00
%0.92

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Bezircilioğlu: İzmir'deki hedefimiz 9 milletvekili!

İYİ Partili Bezircilioğlu: İzmir'deki hedefimiz 9 milletvekili!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, il başkanlığı binasında bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Gündemde yer alan konulara değinen Bezircilioğlu, 14 Mayıs seçim sürecinin önemli gelişmelerini ve aday adaylık süreciyle ilgili bilgiler paylaştı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2023 - 12:17
  • Güncelleme: 30.03.2023 - 14:10

ALİ ÇATALBAŞ/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, basın ile buluştuğu sohbet toplantısında seçime ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın fiziksel yapısından dolayı basın mensuplarının çektiği zorluklara değinen Bezircilioğlu, "İYİ Parti olarak size yaşattığımız zorluklar nedeni ile özürlerimi iletiyorum.3-6 Mart döneminde de size ulaşma konusunda sorunlar yaşadım. Basın ile iyi ilişkiler kurma konusunda hatalarımız oldu ise ikinci kez özür dilerim. İYİ Parti'nin 3 Mart öncesine göre gücü de adayı da çok daha kuvvetlidir. Seçileceğine inancımız tamdır. Bunu da sağlayan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, depremin ağır koşullarına ve masadaki sorunlara rağmen Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemde; cumhurbaşkanı yardımcılarını belirleyerek sorunları çözmüştür. Halkın da 'Sezar’ın hakkı Sezar’a' sözünün hakkını vererek seçimde hakkımızı vereceğine inancım tamdır." dedi.

‘’GÜCÜMÜ KOLTUKTAN ALMADIM’’

Bezircilioğlu, "Türkiye’nin ilerde iktidarına gelecek bir partinin il başkanı olmanın çok zorlukları olacaktır. İl Başkanı olduğumuz günden beri çok ciddi bir mesainin içerisinde ilerliyoruz. Koltuğa oturduğum andan itibaren adaptasyon sorunu yaşamadım. Gücümü koltuktan alan birisi hiç olmadım. Koltuğumu hiçbir zaman düşünmedim, çok fazla mevkiden vazgeçerek il başkanlığına nail oldum. Her konuda açık olarak bu görevi yerine getireceğim. Her sorunu aşarak demokrasi mücadelemizi gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

‘’DEMOKRASİ İLE GELEN BİR İL BAŞKANIYIM’’

Bezircilioğlu, "İYİ Parti olarak demokrasiyi önce içimizde gerçekleştirerek halka demokrasiyi ulaştırdık. Kongrelerden demokratik bir şekilde il başkanlığına geldim. Diğer partiler gibi tek aday olarak seçime gitmedik. Tamamen demokrasi ile seçim gerçekleştirdik. Demokrasinin işlemesi konusunda Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e tekrar teşekkür ederim.’’ dedi.

14 Mayıs Seçimleri hakkında konuşan Bezircilioğlu; "15 Mayıs sabahı rayından çıkan bir milleti rayına sokacağız. İktidara gelerek memleketin sorunlarını çözeceğiz." iddiasında bulundu.

"GEÇ KALINMIŞ BİR İSTİFA"

İYİ Parti’den istifa eden Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamaları hakkında konuşan Bezircilioğlu, "İttifakta bu saatten sonra etkisi olmaz. İttifak 3-6 Mart sürecinde bu eşiği aştı. Bu istifayı geç kalınmış bir açıklama olarak görüyorum. Bize ve ittifaka herhangi bir etkisinin olacağını düşünmüyorum." dedi.

14 Mayıs günü Millet İttifakı kaybederse neler olur sorusuna yanıt veren Bezircilioğlu; "Çarşambanın gelişi Perşembeden belli olur. AK Parti 14 Mayıs sabahı iktidardan gidecektir. Bizler 15 Mayıs'ta yepyeni bir sabaha uyanacağız. Memleketimiz için güzel bir gelecek bekliyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız." dedi.

"DERVİŞOĞLU KENDİ İSTEDİ!"

Temayül konusunda konuşan Bezircilioğlu, "İYİ Parti olarak sandık kurarak temayüle gideceğiz, elektronik ortama sıcak bakmıyoruz. Eskilerde olan sandık geleneğine sadık kalarak temayül çalışmamızı sağlayacağız. 1. Bölge ve 2. Bölge olarak sandıkları kuracağız. Milletvekili aday adaylarımızın 66’sından 64'ü temayüle girecektir. Üyelerimizin tamamı fiilen gelip oy kullanacak. Genel Başkan Başdanışmanız ve İzmir Milletvekilimiz Aytun Çıray ile Genel Başkan Yardımcımız Ümit Özlale temayül yoklamasına girmeyecek. Grup Başkanvekilimiz, İzmir Milletvekilimiz Müsavat Dervişoğlu ise tamamen kendi isteğiyle temayül seçimine girecektir" dedi.

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde HDP'li Sırrı Süreyya Önder’in Atatürk’ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün barışı temsil etmediği ididası hakkında konuşan Bezircilioğlu, "Atatürk dünya milletlerinin 4te 3’nü etkilemiş bir liderdir. Bu sözleri söyleyen kişinin ne amaçla söylediği bellidir. Atatürk’ü ağzına alamayacak insanlar onun hakkında konuşamaz. Dünya milletleri Atatürk'ü bizden daha fazla örnek alırken bu sözler asla kabul edilemez." dedi.

"İYİ PARTİ OLARAK İZMİR’DE HEDEFİMİZ 9 MİLLETVEKİLİ"

İzmir’de İYİ Parti’den seçilecek milletvekili sayısı hakkında konuşan Bezircilioğlu; "Ben ilk aday olduğumda 1. Bölge'de 4, 2. Bölge'de 5 milletvekili hedefi koymuştum. Benden önceki il başkanımız sevgili Hüsmen Kırkpınar, 5 milletvekili hedefi koymuştu. Biz ciddi anlamda milletvekili çıkarıp bu değişime katkı koymak istiyoruz. Gelecek dönem içerisinde İYİ Parti’yi Türkiye’de birinci parti yapma aşamasında çalışmalarımız katkılarımızı koymak adına, milletvekili sayımızı artıracağız” dedi.

‘’11 İLDE SEÇİMLER ŞAİBELİ OLMASIN’’

Depremzedelerin seçim süreci hakkında konuşan İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu; "Gaziantep’ten İzmir'e ciddi miktarda göç geleceğine yönelik duyumlarımız var. Bu insanların seçimlerdedki durumu da merak konusudur. Depremden etkilenen 11 ildeki seçimler hakkında da bir muallak var, o bölgede nasıl sandık kurulup seçime gidilecek bir bilgim maalesef yok. Umarım halkın huzurunda seçimlerle ilgili herhangi bir şaibe olmadan yapılır. Bizler 15 Mayıs sabahı gençlerin tekrar hayal kurduğu bir ülke oluşturacağız.’’ dedi." dedi.

‘’SANDIKLARI KORUYACAĞIZ’’

Sandık güvenliği hakkında konuşan Bezircilioğlu; "Bu seçimlerde sandık güvenliğini asla tehlikeye atmayacağız. Her türlü gereken önlemi alarak seçimlere gideceğiz. Bu oyların düzgün bir şekilde ulaştırılması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.