Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme: O isimler başkanlık yarışından çekildi

İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme: O isimler başkanlık yarışından çekildi

İYİ Parti İzmir’de 22 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek 3. Olağan İzmir İl Kongresi için geri sayım devam ederken faş bir gelişme yaşandı. Daha önce il başkanlığına aday olduklarını duyuran il başkan yardımcıları Şakir Genç ile Oğuzhan Yar, adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Yapılan konuşmalarda çok adaylı kongre sürecinde yaşanan kutuplaşmalar üzerinden parti büyüklerine sitem edilirken ikili, destekledikleri adayı da açıkladılar.

  • Ege Postası
  • 18.01.2023 - 13:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 22 Ocak Pazar günü 3. Olağan İzmir İl Kongresi’ne hazırlanan İYİ Parti’de başkanlık yarışında flaş bir gelişme yaşandı.

İl başkanlığı için mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adayı olmak için kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından İYİ Parti Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Öztürk Keskin, il başkan yardımcıları Şakir Genç ile Oğuzhan Yar ve İl Başkan Danışmanı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu ve İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Ülkü Doğan resmi olarak il başkan adayı olduklarını açıklamışlardı.

Kongreye sayılı günler kala il başkanlığı için kongrede kimlerin yarışacağı hala netleşmezken Şakir Genç ile Oğuzhan Yar’dan son dakika açıklaması geldi.

İkili yaptıkları açıklamayla kongrede dengelerin değişeceği mesajını verdiler. Genç ve Yar adaylık yarışından çekilirken destek verdikleri ismi de açıkladı.

GENÇ: YANLI TERCİHLER TABANDA ÇİMLERİ EZİYOR

Başkanlık yarışında parti içinde kutuplaşmaların olduğunu ifade eden Şakir Genç, üstü kapalı olarak parti büyüklerine sitem etti ve “Bu güzellik bizim doğru yerde bulunduğumuza referanstır. İYİ Parti İzmir il Kongre başkan adayı olarak karşınızdayım. Bilindiği üzere geçtiğimiz ay 3. Olağan il kongresinde il başkanlığına aday olduğumu sizlerle paylaşmıştım. Ben devletime üst düzeyde 30 yıl hizmet verdim. Benim kompleks ve megalomanlık gibi bir hastalığım olmadı, olmayacaktır. Ben ömrümü vatan hizmetine vakfettim. Çalmak, çaldırmak, harama el uzatmak gibi terbiyesizliğim olmadı, olmayacaktır. İYİ Parti camiasının hasletinde ahde vefa alacağımı ve göreceğimi biliyorum. 3 aydır kongre sürecinde tüm teşkilatımızla haşır neşir olduk. Sıcak ve güler yüzlerini unutamam. Hepsinden Allah razı olsun. Özverisel ve fizik enerjimizi teşkilatımıza verdik ve mukabilini de gördük. Bundan ötürü oldukça mutluyum. Tek gayemiz teşkilatımızla bütünleşmekti. Çok adaylı bir kongre süreci yaşıyoruz. Ayrışmalar, kırılganlıklar, ötekileştirmeler oluyor ne yazık ki. Gönül ister ki parti yol büyüklerimiz taraf olmasın ve süreç özgürce teamüllere göre ikmal edilsin. Ama maalesef yanlı tercihler tabanda çimleri eziyor. Bu, kongre sürecinin demokratik bağlantısını bozucu ve çiy müdahaleler olmuş, teşkilatımızda ayrışmalar tetiklenmiştir. Bundan son derece üzgünüz. Epey bekledik. Belki bir sap duyulu sihirli inisiyatif müdahale eder diye. An itibariyle kabil olmamıştır. Bu anlamda önceliğimizin makam olmadığını söyledik. Sorumluluğumuz gereği makam isteğinden yani İYİ Parti İzmir il başkan adaylığından ayrılıyorum. Bu ayrışmayı sonlandırmaya katkı koymak, teşkilatımıza nefes aldırmak davamıza inancımızın gereğidir. Özetle iyi parti İzmir il başkan adaylığından çekiliyorum. Adaylığını sürdürmekte olan dava kardeşlerime de başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın. Kazanan mutlaka İYİ Parti olsun. Bundan sonra kullanacağım unvan, İyi Parti neferi unvanıdır” dedi.

YAR: ŞAHSİ VE HIRSİ KARARLAR VERMEDİM

Oğuzhan Yar ise adaylığa karar verme sürecine ilişkin kısa bir açıklama yaptı ve “Ülkemizin zor günler geçirdiği bugünlerde genel başkanımızın milleti adına çalışmalarında bizler de onun neferi olarak çalışmalarımıza başlamıştık. Tek başına çıkmış olduğum il başkanlığı adaylığı yolunda yanımda olan tüm arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Bugüne kadar hiçbir zaman partim ve ülkem adına aldığım kararları şahsi ve hırsi kararlarla değil, istişarelerle verdik. Başkanlığa aday olmamızın tek bir amacı vardı. Kesinlikle başkanlık koltuğuna oturmak değildi. Türkiye’nin 3. Büyük kenti olan ama 3ç sınıf muamelesi gören kentimize projeler kazandırmak için aday olmuştuk. 3 ay boyunca ilçelerimizi gezdim. Akıbetinde seçimde kazanan… Kazanan diyorum çünkü bazı basın kurtuluşlarında savaşan ifadesini görüyorum. Kimse İYİ Parti neferlerini savaştıramaz, biz savaşmayız. Biz sadece hizmette yarışırız. Bugüne kadar çalışmalarımda hiçbir aday hakkına olumsuz bir kelimem olmadı. Kendime ve şahsıma hiçbir zaman oy istemedim Tek isteğim ve dileğim şuydu. Ülkemizin, birçok sorunların üstesinden gelebileceğine inandığımız kadroları oluşturmaktı. Biz, İzmir için güzel projeler oluşturabilecek insanlarla bir araya geldik. Neden milletvekilliğine değil de il başkanlığına aday olmuştum? Bizim zaten iki tane kıymetli vekilimiz var. Bugün, kendileri insan üstü bir gayret sabrediyorlar. Biz de onların enerjisine enerji katmak ve İzmir’in sorunlarını onlara ileten bir teşkilatın var olması için bir yolculuğa çıkmıştık. Bugünkü gelinen noktada 30 ilçemizin birlik ve beraberlik mesajını veren  bir aday olarak kıymetli yol arkadaşlarıma, İYİ Parti aile söz veriyorum. Bundan sonra daha çok çalışacağım daha çok çalışacağız ve birlik ve beraberliğin en büyük örneğini göstereceğiz. Ben her şeyi gönülden söylüyorum ve gönülden inanıyorum. Kıymetli yol arkadaşlarımla bir istişare yaparak bir sonuca ulaştık. Biz bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuğun sonucunda İYİ Parti, İzmir ve Türkiye kazanacak” diye konuştu.

“ÜLKÜ DOĞAN HANIMEFENDİ İLE BİRLİKTE YOL YÜRÜYECEĞİZ”

Konuşmasının sonunda merak edilen soruyu yanıtlayan Yar, adaylıktan çekilmediğini belirtti ve “Kıymetli yol arkadaşım ile birlikte konuşarak bir yola ulaştık. Şakir Başkanımız ile birlikte hareket etme noktasında birlikte yolculuk etme kararı aldık. Adaylıktan çekiliyor uyum? Hayır adaylıktan çekilmiyorum. Adaylık üzerine güç birliği yapıyorum. Ülkü Doğan hanımefendi ile birlikte olmaya davet edildik. Partimiz adına doğru akara alacağımıza inanıyorum birlikte yol yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

GENÇ: BİZE DÜŞEN SORUMLULUK…

Yar’ın ardından tekrar konuşan Şakir Genç, desteğinin Ülkü Doğan’a olduğunu belirtti ve “Çok adaylı kongreler delegelerin özgür iradeleri ile icra edilirse sorun olmaz. Ancak özgür iradeye taraf olunur, müdahale edilirse hoş olmaz, etik olmaz. Teşkilatçılıkta ve dava sürecinde parti çıkarları bireysel çıkarların her zaman önünde olmalıdır. Bizde bunu yapmaktayız. Geldiğimiz noktada bize düşen sorumluluk kongre sürecini rahatlatmak ve hak eden il başkan adayına hak ettiği desteği vermektir. Siyasette parti çıkarları her zaman kişisel ikballerinizin önünde olmalıdır. Biz de bunu yapmaktayız. Vicdani rahatlık içinde oyumu Avukat Ülkü Doğan’a vereceğim. Ve tüm dava arkadaşlarıma da Avukat Ülkü Doğan’ı desteklemeye çağırıyorum. Teşkilatın içinden ve liyakatli aday olan avukat Ülkü Doğan’a desteğimiz tamdır” dedi.

DOĞAN: TEK BİR AMACIMIZ VAR

Son olarak konuşan Ülkü Doğan ise şunları söyledi; “Her iki başkana dayımıza da verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Yolumuz İYİ Parti’nin iktidarı için çıktığımız bir yoldu. Bundan sonra da birlikte yol yürüyeceğiz. Her şey partimizin iyiliği için. Bizim tek bir amacımız var. İYİ Parti’yi iktidar Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i de başbakan yapmak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.