Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir ön seçime gidiyor!

İYİ Parti İzmir ön seçime gidiyor!

İYİ Parti İzmir’de milletvekili aday adaylığı için başvuru yapanlar teşkilatın kantarına çıkıyor.

  • Ege Postası
  • 23.03.2023 - 11:14
  • Güncelleme: 23.03.2023 - 13:46

EGEPOSTASI- Türkiye tarihi seçime hazırlanırken siyasi partilerde milletvekili adayları için hareketlilik devam ediyor.

YSK tarafından belirlenen seçim takvimi işlerken, İzmir’de siyasi partiler aday adayları listeleri tamamlanmak üzere.

İZMİR'İN DE ARALARINDA OLDUĞU 18 İLDE ÖN SEÇİM

İYİ Parti’de aday adaylığı için başvuru süreleri 24 Mart tarihine uzatılmıştı. Aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başlarken İzmir’in de aralarında bulunduğu 18 ilde ön seçim için sandıklar kuruluyor.

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın bütün seçim bölgeleri ile Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak ve üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır. Oy verme günü İl Başkanlıklarınca 1 Nisan 2023 Cumartesi veya 2 Nisan 2023 Pazar günlerinden biri tercih edilerek belirlenecektir. Belirlenen gün ve saat aralığı hem SMS ile üyelere doğrudan bildirilecek hem de sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir” ifadeleri yer aldı.

İZMR'DE SANDIKLAR NE ZAMAN KURULUYOR? 

İzmir’de sandıkların 1 veya 2 Nisan’da kurulması bekleniyor. Milletvekili aday listesinin de önseçim sonuçlarına göre, üzerinde herhangi bir oynama yapılmadan hazırlanacağı öğrenildi.

CİNSİYET KOTASI

Öte yandan bütün seçim bölgelerinde cinaiyet kotasının uygulanacağı belirtildi. 

ADAY BELİRLEME SÜRECİ ŞÖYLE İŞLEYECEK

İYİ Parti İzmir'de ön seçim, 25-28 Mart tarihleri arasında aday adayları listelerinin oluşturulması, il başkanlıklarına duyurulması, il başkanlıklarının oy verme tarih/yerlerini belirlemesi ve üyelere duyurmasıyla başlayacak. 1-2 Nisan tarihlerinde yapılacak ön seçimde sayımlar yapıldıktan sonra cinsiyet kotası uygulanmış nihai liste oluşturulacak ve Seçim İşleri Başkanlığına gönderilecek. 3-6 Nisan tarihleri arasında listeye giren aday adayları mülakata tabi tutulacak ve 7 Nisan'da sonuçlar genel başkanlığa teslim edilecek. 9 Nisan'da ise listeler Yüksek Seçim Kuruluna gönderilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.