Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'de temayül heyecanı!

İYİ Parti İzmir'de temayül heyecanı!

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek üzere bugün İzmir'de temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapacak. Teşkilat üyelerinin katılımıyla yapılacak yoklama için 4 bölgede sandık kurulacak.

  • Ege Postası
  • 02.04.2023 - 00:30
  • Güncelleme: 02.04.2023 - 12:01

EGEPOSTASI- Siyasi partiler, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne hazırlanıyor.

Yüsek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimi işlerken, partiler milletvekili listelerini hazırlıyor.

Milletvekili listeleri YSK'ya 9 Nisan'da teslim edilecek.

Bu kapsamda partiler milletvekili listelerini belirlerken, temayül yoklaması, eğilim yoklaması ve merkez yoklaması gibi yöntemler uyguluyor.

İYİ Parti ise aday belirleme çalışmalarında temayül yoklaması yöntemini tercih etti. Bu kapsamda aralarında İzmir'in de olduğu 15 ilde dün başlayan temayül bugün de sürecek.

İZMİR'DE SANDIK 4 BÖLGEDE KURULACAK

İzmir’de İYİ Parti'ye aday adaylığı için 1. Bölge'de 39, 2. Bölge'de 27 kişi toplamda 66 başvuru yapıldı.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu 1. Bölge'den başvuru yaptılar.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Eski İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da 2. Bölge'den başvuru yapan isimler arasında yer aldılar.

İYİ Parti İzmir'de 28. Dönem Milletvekili Adaylığı Temayül Yoklaması 2 Nisan Pazar Günü saat 10.00-17.00 arasında yapılacak.

1. Bölge için sandık Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda kurulacak.

2. Bölge için sandıklar, Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün ve Nikah Salonu'nda, Ödemiş Belediyesi Düğün Salonu ve Kongre Merkezi'nde ve Bergama Üçkemer Düğün Salonu'nda kurulacak.

ÇIRAY VE ÖZLALE TEMAYÜLE GİRMİYOR

İYİ Parti'de, halen milletvekili olan aday adaylarının ise yoklamaya katılıp katılmaması kendi tercihlerine bırakıldı.

Milletvekili aday adaylarının 66’sından 64'ü temayüle gireceği belirtildi... Üyelerin tamamı fiilen sandık kurulacak salonlara gidip oy kullanacak. Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale temayül yoklamasına girmeyecek. TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise tamamen kendi isteğiyle temayül yoklamasına girecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.