Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sedat Peker Kızılay'dan vazgeçti, 'Ahbap'a teslim edin' dedi

Sedat Peker Kızılay'dan vazgeçti, 'Ahbap'a teslim edin' dedi

Sedat Peker‘in avukatı, yardım kolilerinin üzerinde ‘Sedat Peker’ isminin yer aldığı gerekçesiyle birtakım gözaltılar olduğunu ve Peker’in yardım kolileri konusunda görüş değiştirdiğini aktardı.

  • Ege Postası
  • 01.04.2023 - 11:11
  • Güncelleme: 01.04.2023 - 11:32

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında arama kararı çıkarılan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Maraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenenlere  gönderilmek üzere hazırlanan yardım kolilerinin üzerinde ‘Sedat Peker’ yazdığı için gözaltılar yapıldığını iddia etti.  Barkın, bu iddianın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı. Peker’in yardım kolilerinin Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istediğini ancak daha sonra bu kararını değiştirdiğini söyledi.

Barkın, “Savcılık kararıyla fiilen çürüyecek yardım kolilerine dair Sayın Peker’in önerisi, kolilerin Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıydı ancak görüş değiştirerek kolilerin AHBAP’a aktarılmasını önerdi” dedi.

Barkın’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Şu anda ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın sofralarında olması gereken Ramazan kolileri, Savcılığın müsadere kararıyla yediemin depolarında çürüyecek anlaşılan. Kısa süre sonra bozulacak gıda maddelerini çürümeye terk etmekten kim, nasıl fayda umar! Izdırap verici.”

Barkın, Peker ilk olarak Kızılay’a teslim edilmesini istediği yardım kolilerinin daha sonra AHBAP’a verilmesini istediğini belirterek, “İst. Anadolu Başsavcılığı kararıyla fiilen çürüyecek yardım kolilerine dair Sayın Peker’in önerisi,kolilerin Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıydı ancak görüş değiştirerek kolilerin AHBAP’a aktarılmasını önerdi. Böylece en azından aracı aradan çıkmış olur” ifadelerini kullandı. (GAZETEDUVAR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.