Dolar 32,5038
%-0.11
Euro 34,9556
%0.36
Altın 2.430,750
%0.31
Bist-100 9.803,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir adaylarını tanıttı

İYİ Parti İzmir adaylarını tanıttı

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Selahattin Akçicek Kültür Merkezi'nde İzmir milletvekili adaylarını görücüye çıkardı.Törende söz alan Müsavat Dervişoğlu; 'Fırat Çakıroğlu'nun cenazesinde ben vardım. Sinan Ateş'in cenazesinde de ben vardım olmayanlar utansın. Ne Mutlu Türküm Diyene' diyerek sert açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.04.2023 - 13:04
  • Güncelleme: 18.04.2023 - 17:44

ALİ ÇATALBAŞ-EGE POSTASI- 14 Mayıs seçimlerine 26 gün kala siyasi partiler aday tanıtımlarına hız verdi. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı bugün gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında İzmir milletvekili adaylarını basına tanıttı.Çok sayıda partilinin katıldığı törende adaylar sahneye davet edildi.

BEZİRCİLİOĞLU: “15 MAYIS SABAHI YEPYENİ BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yaparak, “Bugün burada çok önemli bir toplantı için  bir araya geldik. Önümüzde ülkenin gidişatına karar vereceğimiz, 100 yılın seçimi var. Vatandaşlarımız  21 yıldır devam eden karanlık devre, anti demokratik ucube sisteme dur diyecek ve İnşallah 15 Mayıs sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz; adaletin tecelli ettiği, liyakatin toplumun her kademesinde tesis edildiği, daha yaşanır ve dünyada hak ettiği bir Türkiye… Gerçekten insan gibi yaşayan, yöneticilerimiz tarafından kucaklanan Türk insanı hayal ediyoruz. Allah utandırmasın, Allah ayağımıza taş değdirmesin” ifadelerini kullandı. 

“BİR GÖNÜL SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ”

Bezircilioğlu, İzmir’de seçime 20 gün kala bir gönül seferberliği başlatacaklarını ve kendilerini İzmirlilere iyi anlatacaklarının altını çizdi. Başkan Bezircilioğlu “Bugün bu kutlu yola çıkışımızın resmiyette ilk günü; bir birinden donanımlı birbirinden kıymetli milletvekili adaylarımız ile sizi tanıştıracağız. Bizim temennimiz İzmir’imizi olabildiğince çok milletvekili ile TBMM’de temsil etmektir. Hedefimiz hem iyi kadrolar göndermek, hem de ülkenin sorunlarına çözüm arayacak vekilleri orada bulundurmaktır. Bu nedenle de çok önemli bir seçim kampanyası yürüteceğiz, seçime 20 gün kala  kendimizi hemşehrilerimize çok iyi anlatacağız, bir gönül seferberliği başlatacağayız çalınmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik gönül  bırakmayacağız. 15 Mayıs sabahı hem İzmir hem de Türkiye çapında çok büyük bir işe imza atacağız. İzmir iyi olacak Türkiye iyi olacak” diye konuştu.

KIRKPINAR: “25 GÜN SONRA SABAHA KARŞI YENİ BİR GÜNEŞ DOĞACAK”

İkinci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Adayı Hüsmen Kırkpınar, yaptığı konuşmasında inandıklarını, kazanacaklarını ve bu ülkeyi yöneteceklerini belirtti. Kırkpınar, Birlikte 4.5 yıl geçirdik, beni ilk partimize çağrı yaparak buluşturan Sayın Müsavat Drvişoğlu’na teşekkür ederim. Önce İstanbul’da toplantıya katıldık ve sonra partimizi kurduk. Partimizin şu anda bulunduğu bina da başladık ama o zaman binamız hazır değildi, tadilattaydı. Bizler de bir hotelde  basın mensupları bir toplantı  yaptık ama sonrasında  gidecek yerimiz yoktu. Kaparo verdik geri verdiler, sözleşme yaptık kardeşim kusura bakmayın dediler. İzmir’de metropolde gezdik dolaştık bir binan bulamadık ama şu an 973 ilçede  ve 81 ilde azimli kadrolarla seçime hazırız. Gençlik yıllarımda Türkiye’nin iç cephesinde bir sıkıntı vardı; emperyalist güçlerin bu ülkede tezgâha yatırdığı şey sağ sol kavgasıydı ben de o kavga döneminde anca liseyi bitirdim, ardından 2 yıl geç askere gittim sonra da üniversiteye başladım; hem üniversite okudum hem de ticaret yaptım. Benim emeğim, harcadığım gayret maddi manevi ne varsa başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere partime helal olsun. Her siyasinin başına gelir çocuklarımı ve eşimi ihmal ettim,  hakları çoktur bende haklarını helal edeceklerini düşünüyorum. 25 gün sonra sandıklar kurulacak ve İnşallah sandıklar kapanıp sayım başladığında sabaha karşı yeni bir güneş doğacak ve Cennet Mekan Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün emanet ettiği demokrasiye tekrar sahip çıkacağız. Önce adaleti, demokrasiyi sağlayacağız ve bu mamelekti yöneteceğiz. İnanarak suya basarsanız yürür gidersiniz. Burada sır olan şey yürümek değil inanmaktır. Biz inandık biz kazanacağız ve tarih yazacağız” ifadelerini kullandı.

KARAKIŞ, "İZMİR'İN ANAHTARINI TESLİM ALMAYA GELDİK"

İkinci Bölge İkinci Sıra Milletvekili Adayı Yiğit Karakış, "Parti kuruluşundan itibaren partimizdeyim, tüm imkanlarımı 5 yıldır bu hareketin başarısı için feda etmiş bulunuyorum. Eğitim deyince akıllara Ümit (Özlale) Hocam geliyor ama benim eğitimim aslında ondan iyidir. Ben 3 senedir Harvard üniversitesindeki profesörlerden özel ders alıyorum. Bizi başarıya ulşatıracak birlik ve beraberliğimizdir. Hiçbir yerde yüzde 100 katılım mümkün değil ama geriye kalanların sıkı sıkıya bağlanması başarıya ulaştıracaktır. 1 Nisan kongresi öyle güçlüydü ki, tüm dengeler değişti. O kongreyi  görenler 'hemen seçimi yapalım çünkü bunlar geliyor!' dedi. Bizi ekranlara çıkaranları satın almak istediler. Bugün İYİ Parti iktidarın en çok korkuğu partidir. Biliyorlar biz, Türkiye'nin büyük çoğunluğunu yönetmiş siyasi hareketin devamıyız. İzmir merkez siyasetin kalesidir ve aslında korktukları budur. 2018'de baskın seçim nedeniyle bu kadar kalabalık olamadık ama o kapıyı zorlamaya devam ediyoruz. Biz o kapıyı vuracağız, kıracağız, İzmir'i de alacağız. Ben ve Ümit Hocam buraya genel başkanımızın görevledirmesiyle geldik ancak biz buraya vekil olmaya gelmedik, İzmir'in anahtarını teslim almaya geldik. İzmir bizimdir, bizim kalacak" dedi.

ÖZLALE, "İZMİR'E VEFA BORCUM VARDI"

Birinci Bölge İkinci Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özlale, "Benim çocukluğum burada geçti. Almanya doğumluyum, işçi anne babanın oğluyum. Annem babam ağır çalışma şartlarından dolayı beni buraya, dedemin yanına gönderdiler. Çocukluğum Halil Rıfat'ta geçti. İzmirspor'un lisanslı oyuncusuydum. Hep İzmirli olmaktan gurur duydum. ODTÜ'ye gittim ve İzmir'den koptum. Yurtdışı, doktora... Ama içimde hep İzmir vardı, İzmir'den gidebilirsiniz ama İzmir içinizden gitmez. Bugün ağabeyim, büyüğüm Müsavat (Dervişoğlu) abimle birlikte İzmir milletvekili adayı oldu. Bu benim için gurur kaynağıdır. Parti için çok çalıştım, bir sürü proje ürettim. Sayın Genel Başkanımız hep 'Bizi proje manyağı yaptı' dedi. İzmir'e vefa borcum vardı, tek burayı istedim. Bana kimliğimi kazandıran yeri Gazi Meclisimizde temsil etmek istedim. İzmir için çözümlerimiz hazır. İYİ Partinin farkı çözüm üretmesidir" diyerek, İYİ Parti'nin "Türkiye Tarih Yazacak" isimli sitesinin tanıtımını yaptı.

İZMİR İÇİN ÖZEL RAPOR

Özlale, İzmir için rapor hazırladıklarını ve Türkiye Tarih Yazacak adlı sitede İzmir'in kalkınması ve sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin bu sitede yer aldığını kaydetti.

DURAN, "GÜZEL YARINLARA YELKEN AÇACAĞIZ"

Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, "Partimizin, ülkemizin güzel yarınları için, güvenli Türkiye'de karnı tok, sırtı pek insanlar için, tarih yazmak için bir aradayız. Güzel İzmir'imizin güzel teşkilatıyla olmaktan ve önseçim sonucunda oluşmuş olan birbirinden kıymetli milletvekili adaylarımızla olmaktan mutluyuz. Parti içi demokrasinin en güzel örneğini Türkiye'ye verdik. 14 Mayıs'ta hep birlikte tarih yazacağız, vekil adaylarımızı meclise taşıyacağız. Güzel yarınlara hep birlikte yelken açacağız" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.