Dolar 32,3405
%-0.06
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.392,700
%-0.17
Bist-100 10.249,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gıda Komitesinden sera yatırımları kararı

Gıda Komitesinden sera yatırımları kararı

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en az düzeye indirmek için sera yatırımlarının hızlandırılmasına ilişkin ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılmasını kararlaştırdı.

  • Ege Postası
  • 03.08.2022 - 11:04

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ev sahipliğinde Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi dün toplandı. Toplantıda, küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ve Türkiye’nin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Hazine ve Maliye Başkanlığı'nca, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nde alınan kararlara ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“SERA YATIRIMLARININ HIZLANDIRILMASI: Küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ve ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Komitede, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en az düzeye indirmeye yönelik tedbirler tartışılmış ve sera yatırımlarının hızlandırılmasına ilişkin ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılması hususu kararlaştırdı.

YEM FİYATLARI İLE İLGİLİ YOL HARİTASI OLUŞTURULDU: Ayrıca, yem fiyatlarındaki gelişmelerin üreticilerimize ve dolayısıyla vatandaşlarımıza getirebileceği olumsuz etkileri asgari düzeyde tutmak için alınabilecek olası tedbirler tartışıldı ve yol haritası oluşturuldu.

HAL TAKİP SİSTEMİ ÜZERİNDEN HALLERE ÜRÜN GİRİŞ VE ÇIKIŞI İZLENECEK: Komitede, gıda ve tarımsal ürün piyasalarının ve özellikle hal takip sistemi üzerinden hallere ürün giriş ve çıkışının ilgili bakanlıklarca yakından izlenmesine, bu sistemden alınacak bilgiler dâhilinde hızlı bir şekilde tüketici mağduriyetini önleyecek çözüm ve tedbirlerin uygulanmasına ve bu konuda kurumlar arası iş birliğinin yüksek seviyede sürdürülmesine dair kararlılık vurgulandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe olumlu katkı sağladığı ve sağlamaya devam edeceği değerlendirmesi paylaşıldı.”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Gıda Komitesi Toplantısı'na ilişkin sosyal medya hesabından, şu paylaşımı yaptı:

“Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız sayın Vahit Kirişci ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ile ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyrini ele alarak, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.