Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Başkan Adayı Öymen’den ön seçim vurgusu: Neyi değiştireceğiz?

Genel Başkan Adayı Öymen’den ön seçim vurgusu: Neyi değiştireceğiz?

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, CHP İzmir 38. İl Kongresinde yaptığı konuşmada ön seçim vurgusu yaptı. Değişim tartışmalarına açıklık getiren Öymen, “Bazı arkadaşlarımız değişim diyor ama değişimin içini doldurmalıyız. Neyi değiştireceğiz? Parti içi demokrasi, parti içi eğitim, ön seçim… Genel merkez kontenjanı olabilir ama vekiller büyük oranda ön seçim ile belirlenmeli” ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2023 - 13:28
  • Güncelleme: 16.09.2023 - 14:20

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi gerçekleşiyor. 617 delege İl Başkanını, yönetim kurulunu ve kurultay delegelerini seçmek için sandık başına gidiyor. 
Kongre öncesi seçim ‘çarşaf liste mi, yoksa blok liste mi olmalı’ tartışması sürüyor. Kongrede seçimin çarşaf liste mi yoksa blok liste mi yapılmasına nihai kararı delegasyon verecek.
Kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre’nin divan başkanı seçilmesi için verilen önerge delegasyon tarafından kabul edildi. 

CHP’NİN KADERİ 25 DEĞİL 

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen konuşmasında, “Dün CHP Genel Başkanlığına aday olduğumu açıkladım. İlk defa bir aday olarak konuşmamı İzmir’de yapıyorum. İzmir’in yerel siyasetini bilemeyeceğiz, Türkiye’nin genel siyasi hakkındaki düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Birincisi biraz önce seçim sonuçları, yaşadığımız yenilgi konuşuldu. Öncelikle tespiti doğru yapmalıyız. Bu kongrelerde kişilerin yarışmasından ziyade sorunlar da tespit edilmeli. Genel Başkanımızın girdiği tüm seçimler kaybedildi, 13 yılda 12 seçimi kaybettik. CHP’nin kaderi yüzde 25 değildir.  Bunu ben kabul etmiyorum, CHP’lilerin de kabul etmeyeceğini biliyorum” dedi. 

“KILIÇDAROĞLU İLE SORUNUM YOK” 

Öymen konuşmasının devamında, “Benim Sayın Kılıçdaroğlu ile sorunum yok olamaz. Ama teşhisi doğru koymamız, tedaviyi yapmamız lazım. Peki, bunun nedenleri ne? AKP rejiminin uyguladığı baskı elbette etkili oldu. Ama bazı nedenler bizim elimizde. Örneğin parti içi demokrasi bizim elimizde. İkinci konu partimizin kimlik sorunu. Bizim bir parti programımız var, buna tüm üyeler uymakla yükümlüdür. Kendi tabanımıza da güven vermek zorundayız. 6 ok, 1970’lerde kaldı demek akıl tutulmasıdır. Biz 6 oka sahip çıkmak zorundayız. Buradan hepinizi uyarıyorum CHP bölünme ve kutuplaşmanın eşiğinde. 6 ok ile karşı karşıya getirmek isteyenler var. Ben bunları yaşadım.  Bizim 6 oka, sosyal demokrasi ve demokratik solculuğa sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim partinin sağlıksız yapısını değiştirip dönüştürmeliyiz. Bazı arkadaşlarımız değişim diyor ama değişimin içini doldurmalıyız. Neyi değiştireceğiz? Parti içi demokrasi, parti içi eğitim, ön seçim… Genel merkez kontenjanı olabilir ama vekiller büyük oranda ön seçim ile belirlenmeli” ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.