Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gediz Üniversitesi Nanoteknoloji Laboratuvarı'nda kanser aşısı araştırılıyor

Gediz Üniversitesi Nanoteknoloji Laboratuvarı'nda kanser aşısı araştırılıyor

Gediz Üniversitesi Nanoteknoloji Laboratuvarı’nda, insan sağlığı üzerine de çalışmalar yürütülüyor. Nanoteknoloji kullanılarak elde edilen biyosensörler aracılığıyla kanseri önleyecek ya da ilerlemesini durduracak ilaçlara yönelik araştırmalar yapılıyor. İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri Feyza Özel ve Umut Onbaşılar da bu projenin parçası oldu. Bilime meraklı gençler, Gedizli akademisyenlerin desteğiyle ilk iş olarak, hücrelerin kontrol dışı çoğalarak nasıl kansere yol açtığını inceleyecekleri bir biyosensör hazırladı. Ardından da aynı biyosensör kullanılarak, İzmir Körfezi’nde bulunan bir su yosunu türünün DNA’yla etkileşimine bakıldı.

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 11:35
İZMİR- Yosundan kanser aşısı üretme amaçlı çalışma, kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Liseliler Özel ve Onbaşılar TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ege Bölge birincisi, İstanbul Fatih Koleji 21. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü, Doğanata DOESEF Biyoloji birincisi oldu. Peşpeşe ödül kazanan öğrenciler, ABD’de düzenlenen Intel Isef Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda da Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Araştırmayı daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edecek olan iki öğrencinin Gediz Üniversitesi’nin her türlü desteği verdiği araştırmalarından çıkacak sonuç, tıp ve ilaç dünyasıyla paylaşılacak.

Gediz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, konu hakkında yaptığı açıklamada Gediz’in buluşların ve bilimin adresi. dünya çapında bir üniversite hedefiyle kurulduğunu hatırlattı. Bu amaç doğrultusunda azimle ilerlediklerini belirterek, “Bir yandan akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi, diğer yandan da liseli evlatlarımızı teşvik etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin buluşlara imza atan, teknoloji üretip dünyaya satan konuma gelmesi için üniversitelere büyük görev düşüyor. Gençlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz, yeter ki başarsınlar.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.