Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuara cami projesine Kocaoğlu’ndan destek

Fuara cami projesine Kocaoğlu’ndan destek

İzmir’de İl Müftülüğü’nün Egepostası aracılığı ile gündeme getirdiği “Kültürpark’a cami yapılsın” önerisine İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan olumlu yanıt geldi. Başkan Kocaoğlu, “Mescidi büyütmek, özel bir mimari ile cami yapmak mümkün olabilir. Bununla ilgili can hıraç çalışırız. Kültürpark’ı yeniden projelendirirken bunu değerlendirilmesinde fayda var” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.01.2014 - 14:44
ONUR ÇAKIR (HABER SERVİSİ) – Kültürpark’taki Fuar Mescidi’nin cuma günleri ve fuar zamanları kapasitesinin 5 katı misafiri ağırlaması yeni cami ihtiyacını gündeme getirdi.

KATILIM ARTIYOR
İzmir İl Müftülüğü yetkilileri, fuar zamanları 5 vakitte de katılım yüzde 100 arttığını belirterek, “Bizim isteğimiz fuarın konseptine uygun bir camii yapılmasıdır. Alsancak Bölgesi’nin cami ihtiyacı var. Burada Hocazade Camiimiz ve bizim mescidimiz var. Başkada yok. Burası İzmir’in kalbi. Bu alan kongre merkezine dönüştürüldüğünde talep daha da fazla olacak” demişti.

BÜYÜK BİR İHTİYAÇ
Konak Müftüsü Zeki Aksoy, fuara bir cami yapılması gerektiğini belirterek, “Bu gerçekten büyük bir ihtiyaç. Bu yönde büyük bir talep var. Kültürpark’ta imarla ilgili bir sıkıntı olabilir ama bu aşılamayacak bir sorun değil. Biz prefabrik bir camiye bile razıyız. ‘Fuarlar artık Gaziemir’de yapılacak’ denilebilir. Eğer mevcut yerler kongre merkezi olarak kullanacaksa mescidimize talep daha da artacaktır. Bölgemizin konseptine uygun bir camiinin yapılmasını istiyoruz” açıklamasında bulunmuştu. İzmir İl Müftüsü Prof. Ramazan Muslu ise, “Konu gündemimizde. Yakında gerekli adımları atacağız. Neden olması? Böyle bir şeyden çok mutlu oluruz” demişti.

MEMNUNİYETLE
Konuyla ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, Egepostası’na “Bize gelsinler. Önerilerini memnuniyetle dinleriz. Yapacağımız bir şey varsa da gerekli adımları atarız” ifadelerini kullanmıştı.

KOCAOĞLU YEŞİL IŞIK YAKTI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Egepostası’nın gündeme getirdiği konuyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, “Fuar üzerinde çalışıyoruz. Mescidi büyütmek, özel bir mimari ile cami yapmak mümkün olabilir. Bunun için de can haraç da çalışırız. Ama biz fuar taşındıktan sonra Kültürparkın konseptini yeniden ele alıyoruz” dedi.

ALSANCAK BELGESİNDE SIKINTI VAR
Cami azlığı konusunda Alsancak Bölgesi’nde sıkıntı olduğunu dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Fuara cami ile birlikte onu dengeleriz. Bu camiyi ayrı yapayım değil. İşi tamamı yani fuar projesi içerisinde caminin büyütülmesini değerlendirmekte fayda var” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.