Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere Mumcu’yu ayakta alkışladı

Narlıdere Mumcu’yu ayakta alkışladı

Uğur Mumcu'nun kitaplarından ve hayatından sahneye uyarlanan ‘Söz Meclisten İçeri’ isimli oyun, Narlıdereli tiyatro sevenlerin büyük beğenisini kazandı. Gündemi en çok meşgul eden konulardan biri olan yargı ve yargıdaki çarpıklık konularının işlendiği, Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından hazırlanan oyun ayakta alkışlandı.

  • Ege Postası
  • 23.01.2014 - 11:50
İZMİR- Narlıdere Belediyesi tarafından ‘Demokrasi Haftası’ kapsamında düzenlenen, 1993'te katledilen araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu'nun 1981 yılında kaleme aldığı aynı adlı eserinden uyarlanan ‘Söz Meclisten İçeri’ isimli oyun, Narlıdereli sanatseverlerden tam not aldı. Mumcu'nun mizahi ve eleştirel bir dille yıllar öncesinden Türkiye'nin bugününü anlattığı oyunda adalet sistemi, üniversiteler, siyasi çıkarlar, fikir özgürlüğü ve cumhuriyet ilkelerinde yaşanan dezenformasyona vurgu yapıldı. Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi, Gürdal Tosun Sahnesi'nde Ekin Tiyatrosu oyuncularının başarılı performansları ile oyun, tiyatro severlerden büyük alkış aldı.

Mumcu Heykeli açılıyor
Oyun sonunda Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur tüm oyunculara çiçek verdi ve tebrik etti. Batur ‘Demokrasi Haftası’ kapsamında etkinliklerin devam edeceğini belirterek “28 Ocak Salı günü Limanreis mahallemizde bulunan Uğur Mumcu anma programımıza Mumcu heykelinin açılışı ile devam edeceğiz. Aynı gün Narlıdere AKM’de CHP İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay aramızda olacak ve düzenlediğimiz panele katılacak. Tüm İzmirlileri bu panele davet ediyorum” dedi.

Mumcu yazdı
Uğru Mumcu'nun yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği oyunun, dekor kostüm tasarımı Başak Özdoğan'a, besteleri Kemal Günüç'e, koreografisi İhsan Bengier'e, ışık tasarımı Osman Koçak'a ait. Oyunda, Murat Atak, Koray Ergun, Tuncay Yığcı, Bilal Güldere, İhsan Ustaoğlu, Hamit Demir, Adnan Çelik, Selim Kalıç, Elif Canbolat, Kamil Ersergin, Sinan Akdoğan rol alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.