Dolar 32,7444
%-0.07
Euro 35,0728
%-0.05
Altın 2.442,170
%-0.64
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı'nda hoparlörlü tartışma

Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı'nda hoparlörlü tartışma

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye meclisi ikinci oturumunda 8 milyon liralık borçlanma maddesinde tartışma yaşandı. AK Partili Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay'ın eylemlerde kullanılan kulaklık hoparlörü ile konuşmaya çalışması tansiyonu...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:39
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye meclisi ikinci oturumunda 8 milyon liralık borçlanma maddesinde tartışma yaşandı. AK Partili Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay'ın eylemlerde kullanılan kulaklık hoparlörü ile konuşmaya çalışması tansiyonu iyice yükseltti.

Ereğli Belediye Meclisi ikinci oturumu bugün saat 11.00'de CHP Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplandı. Bir önceki günden kalan gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Belediyeye yeni katılan mahalleler olmak üzere çalışma programlarına alınan mahallelerin asfalt çalışması sebebiyle İller Bankası'ndan kredi alınması maddesinde tartışma yaşanmaya başlandı. AK Partili Belediye Meclis üyeleri Yusuf Kalay ve Esra Alpago'nun '8 Milyon Liralık kredinin asfalt programı içine alınan bölgeler için fazla olduğunu' söylemeleri üzerine Posbıyık" Kredi kullanımında para belediyenin eline geçmez. Direk müteahhide yatırılır." sözleriyle cevap verdi.

Halil Posbıyık, buna karşılık cevap vermek isteyen AK Partili Yusuf Kalay'a mikrofon verilmesine izin vermeyince, Yusuf Kalay, eylemlerde kullanılan mikrofonlu hoparlör ile konuşmak istedi. Kalay'a CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın tepkisi sert oldu. Başkan Posbıyık, Meclis Salonu'nda meclis üyelerine ve meclis başkanına saygısızlık yapıldığını savundu.

Yaşanan tartışmaların ardından 8 milyon liralık kredi için oylamaya geçilmek istendi. Bu sırada CHP'li belediye meclis üyesi Fehmi Karaaslan'ın CHP'li olmasına karşın alınan kararlara karşı gelen Fevzi Ekşi'nin tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini meclis toplantısında söylemesiyle tansiyon bir kez daha yükseldi.

Bu kararın kendilerini bağlamadığını söyleyerek ayağa kalkan AK Partili meclis üyeleri salonu terk etmek istedi. CHP'li meclis üyelerinin de tartışmaya katılmasıyla tansiyon yükseldi. Meclis Başkanı Halil Posbıyık'ın oturumu kapatması ve salondan ayrılmasıyla tartışma sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.