Dolar 32,4131
%-0.08
Euro 34,8222
%0.23
Altın 2.441,640
%0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Okuma yazmada milletimizin önünü açtık

Erdoğan: Okuma yazmada milletimizin önünü açtık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük demokrasi ve kalkınma atılımının en güzel en hayırlı neticelerinden biri milletimizin diğer alanlarla birlikte okuma, yazma ve üretme konusunda da önünü açmış olmasıdır. Bugün Türkiye kitap üretimi ve sektörün büyüklüğü bakımından Uluslararası Yayıncılar Birliği içinde ilk 10’da yer alan bir yere gelmiştir” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 08.04.2022 - 17:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi’nde düzenlenen 39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Bu yıl Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Cami, İstanbul’da Fatih Cami ve Büyük Çamlıca Cami’nde açılan kitap ve kültür fuarlarımızı Ramazan ayının bereketlerinden birisi olarak görüyorum. Maşallah bu kitap furaları ile birlikte bir de Büyük Çamlıca Cami’nin altında müzemizi de açıyoruz. Salgın sebebiyle 2 yıldır ara verilen fuarlarımızın bu yıl tekrar başlamasından memnuniyet duyuyorum.

Biraz sonra açılışını yapacağımız İslam Medeniyetleri Müzesi’nde Kuran-ı Kerim’in en güzel şekilde yazılışından mahfazalarına kadar pekçok sanat eseri de sergileniyor. Böyle bir medeniyetin mensuplarının kitap dostu olması kadar tabii bir durum yoktur. Tarihimizde 50-600 yıllık hayatlarına 500’ yakın eser sığdıran bunlardan günümüze kalanlarını dahi hakkıyla okuyup hıfzetmenin bir ömre bedel olduğu Gazali, İbn-i Sina gibi abidevi isimler vardır. En büyük vasfı fetihler yapmak, devletler kurmak olan ecdadın kalem kılıçtan keskindir sözü okumya ve yazmaya verdiği öneme işaret eder. Ülke ve millet olarak beka mücadelesi yürüttüğümüz asırlarda sadece topraklarımızı, kardeşlerimizi geride bırakmak zorunda kalmadık, kültürel bir çoraklıkla da karşı karşıya kaldık. Uzunca bir süre devam eden Türkiye’nin geri kalmışlığı sadece insanlarımızın günlük hayatlarında yoksunluklar, eksikliklerle ilgili değildi asıl geri kalmışlığı zihinlerde yaşamıştık.

İnsanların kılıklarına, kıyafetlerine, ibadetlerine, konuşmalarına, oturmalarına, kalkmalarına takılıp kalanlar milletimizin aklı selim, kalbi selim gibi bizi biz yapan asıl mirasına sırt dönmüştür. Ülkemizin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük demokrasi ve kalkınma atılımının en güzel en hayırlı neticelerinden biri milletimizin diğer alanlarla birlikte okuma, yazma ve üretme konusunda da önünü açmış olmasıdır. Bugün Türkiye kitap üretimi ve sektörün büyüklüğü bakımından Uluslararası Yayıncılar Birliği içinde ilk 10’da yer alan bir yere gelmiştir. Türkiye Diyanet Vakfımızı 1983 yılı Ramazan’ın beri gerçekleştirdiği bu fuar için tebrik ediyorum.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.