Dolar 32,3778
%-0.13
Euro 34,7616
%-0.12
Altın 2.411,660
%-0.96
Bist-100 10.099,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: 'Gece yarısı Meclis’te yine beslemelere...'

Kılıçdaroğlu: 'Gece yarısı Meclis’te yine beslemelere...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gece yarısı Meclis’te yine beslemelere, çetelere hazineden ek para aktarmak için el kaldırdılar. Bir kere bile aç kalan çocuklar için toplandıklarını görmedim. Sonra çıkıp sahura gittiler… Allah'tan korksunlar! Hayatını yoksullara adayan Hacer Hanım’a buradan da selam olsun" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2022 - 16:10

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve Gülizar Biçer Karaca, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP’nin kadın milletvekilleri ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile birlikte Ankara’daki Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü önüne gitti. Kılıçdaroğlu, daha sonra sosyal medya hesabında, kendisinin ve Foggo’nun kurumun önünde yaptığı konuşmadan kesitler içeren bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımına şu notu düştü:

“Gece yarısı Meclis’te yine beslemelere, çetelere hazineden ek para aktarmak için el kaldırdılar. Bir kere bile aç kalan çocuklar için toplandıklarını görmedim. Sonra çıkıp sahura gittiler… Allah'tan korksunlar! Hayatını yoksullara adayan Hacer Hanım’a buradan da selam olsun!”

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda, kendisinin ve Foggo’nun Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü önünde yaptığı konuşmalardan şu bölümlere yer verildi:

KILIÇDAROĞLU: “Burada bulunmamın temel nedeni, çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleriyle beraberim. Kadın milletvekilleri, bütün anneler, çocuklarının iyi beslenmesini ister. Bu insanların yoksulluğunu afişe etmeden, onların yoksulluğunu giderme konusunda çaba harcayan Sayın Hacer Foggo burada, buyurun Hacer Hanım.”

FOGGO: “Türkiye’de yoksulluk ile değil artık açlıkla mücadele ediyoruz. Yetersiz beslenme ile mücadele ediyor çocuklar. Son yapılan araştırmada, Türk Aile Hekimleri dergisinde bir makale yayınladı. Bin 40 çocukla bir araştırma yapıldı; kızların yüzde 85’nin, yüzde 68’de erkek çocuğun kansız olduğu ortaya çıktı. Yetersiz beslenme, aynı zamanda öğrenme güçlüğüne neden oluyor. Yetersiz beslenme, kronik açlık demek. Bütün çocuklar bununla mücadele ediyor. Daha dün bir aile ile görüştüm. ‘Çocuklar ile birlikte sahurda patates kızartması yedik, akşam komşuda hazır çorba yedik.’ İnsanlar bunlarla mücadele ediyor. 

Yapılan araştırmalarda; Güneydoğu’da, Doğu Anadolu bölgesinde çocukların yüzde 5’i bodur. Bodurluğun anlamı, yetersiz beslenme, kronik açlık demek. Ne okul besleneme programları yerine geliyor, ne başka bir şey. Yani Türkiye’de yoksulluk var, açlıkla mücadele ediliyor şu an. Sayın Genel Başkanımın söylediği sözle buradayım; ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin’ diye ve biz o son çocuğu buluncaya kadar mücadele edeceğiz.”

KILIÇDAROĞLU: “Buradan saraya ve sarayın yetkililerine çağrı yapıyorum. Açık ve net bir çağrı yapıyorum. ‘Beşli çeteye’ verilen imkanların, ‘beşli çeteye’ sağlanan olanakların, ‘beşli çeteye’ verilen dolarların en azından binde birini bu ülkenin yoksul aileleri için harcasalar emin olun hiçbir çocuk yatağa aç girmez.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.