Dolar 32,3654
%-0.36
Euro 34,7292
%-0.22
Altın 2.410,360
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: 28 Şubat ittifakı 2023'ü bile göremeyecek!

Erdoğan: 28 Şubat ittifakı 2023'ü bile göremeyecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz. 2023'e kadar devam edecek bu yolculukta kapısı çalınmadık hane bırakmayacağız" derken, "Gelin saflarımızı sıklaştıralım, kavlimizi yenileyelim, ahdimizi tazeleyelim" çağrısında bulundu. 6 siyasi partinin bir araya geldiği muhalafete tepki gösteren Erdoğan, "Burada şu hakikati çok açık ve net ifade etmek istiyorum. Sürekli kavga eden, birbirlerine çelme takan, kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı, bırakın 2023 seçimlerini, Allah’ın izniyle 2023’ü bile göremeyeceklerdir.Siyaset mühendislikleri ile siyasetçilik oynayanlar yine başaramayacaklar yine hezimete uğrayacaklardır. " dedi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2022 - 12:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elbette sorunlarımız, sıkıntılarımız, sancılarımız var. Hepsinin de farkındayız, hepsini de takip ediyoruz, her biri üzerinde çalışıyoruz. Bunları inşallah çözüme kavuşturacağız. Yaşadığımız sıkıntılar bizi şükürsüzlüğe ve onun yol açtığı mutsuzluğa, hele hele de Allah göstermesin manevi isyana sürüklerse asıl felaketimiz işte o zaman başlar. Türkiye’nin bugünündeki sıkıntıları çözmenin ötesinde yarınını kurtaracak adımları atıyor, yapıları inşa ediyor, mekanizmaları oluşturuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısının sonunda İYİ Parti’den ayrılan Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, törenle rozet takarak AK Parti’ye katıldı. Erdoğan, şunları söyledi:

“TEŞKİLATTAN KOPMUŞ KARDEŞLERİMİZE ULAŞMAYA ÖZEL ÖNEM VE ÖNCELİK VERİYORUZ

Ramazan, dargınlıkları ve kırgınlıkları giderme vesilesidir. Muhalefetin Ramazan’ın manevi atmosferini zehirleme çalışmalarına rağmen bu mübarek günleri en güzel şekilde yaşamaya özen gösteriyoruz. Bizler 7’den 70’e milletimizle bir araya geliyor, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşıyoruz. Muhalefet yandaşları ile birlikte beş yıldızlı lüks otellerde kralcılık oynarken bizler gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Aklı ve vicdanı kararmışların hezeyanları, bizi doğru bildiğimiz yoldan yürümeye alıkoyamaz. Her hal ve şart altında dik duracağız. Milletimiz duasını alma dışında hiçbir karşılık beklemeden hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bizim ilham kaynağımız ve tek muhatabımız milletimizdir. Kimsenin milletimiz ile aramıza girmesine izin vermedik. Muhalefetin fitne ve gerilim siyasetini, basiretle savuşturulacak; milletimizle aramıza nifak tohumları ekilmesine izin vermeyeceğiz. Kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz. Mübarek ayın gönüllerimizi yumuşatan ikliminden de istifade ederek yeni bir azimle tekrar yola revan oluyoruz. 2023 seçimlerine kadar devam edecek bu yolculukta kapısı çalınmadık hane, hali hatırı sorulmadık insan bırakmayacağız. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun ayrım yapmadan kimseyi dışlamadan 85 milyonun her ferdine ulaşmayı hedefliyoruz. Bilhassa; bir dönem partimizin içinde yer almış, AK Parti çatısı altında bu ülkeye hizmet etmiş ancak daha sonra farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem ve öncelik veriyoruz. Kalbi Türkiye için çarpan herkesle irtibatımızı güçlendirmek istiyoruz. Türkiye ortak paydasında buluşturmayı arzu ediyoruz.

28 ŞUBAT İTTİFAKI, 2023’Ü BİLE GÖREMEYECEKLER

Hemen yanı başımızda çocuklar kadınlar ölürken, muhalefetin ve altı artı birli masanın tek derdi birbirlerine gol atmak, ayar vermek ve laf yetiştirmektir. Sadece geçtiğimiz hafta yaşananlar bile zillette izzet aranamayacağını bir kez daha ispatlamıştır. Milletimiz; masayı kimlerin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimlerin olduğunu, masada hangi kirli pazarlıkların döndüğünü gayet iyi biliyor. Bu uzlaşmanın olamayacağını, bu ülkenin ve milletin hayrına hiçbir adım atamayacaklarını insanımız çok iyi görüyor. Vatandaşlarımız, bol entrikalı bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek, kimi zaman da utanarak takip ediyor. Burada şu hakikati çok açık ve net ifade etmek istiyorum. Sürekli kavga eden, birbirlerine çelme takan, kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı, bırakın 2023 seçimlerini, Allah’ın izniyle 2023’ü bile göremeyeceklerdir. Siyaset mühendislikleri ile siyasetçilik oynayanlar yine başaramayacaklar yine hezimete uğrayacaklardır. Türk milletinin demokratik kazanımlarına el koymak isteyenler, tıpkı daha öncekiler gibi yine kaybedecekler, tarih sahnesinden silinip gideceklerdir. Türkiye’de siyasetin adresi de merkezi de AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. AK Parti’nin kapıları ülkemize siyaset yoluyla hizmet etmeye çalışan herkese sonuna kadar açıktır.

SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRALIM

Çünkü biz 11 buçuk milyona ulaşan üye sayısı ile sadece ülkemizin en büyük en geniş tabanlı siyasi partisi değiliz. Biz aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ailesiyiz. Buradan tüm kardeşlerime, özellikle de gençlerimize samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte kuralım. Gelin son 20 yılında olduğu gibi ülkemizin geleceğine de damgayı beraber vuralım. Gelin ülkemizin 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna beraber taşıyalım. Gelin bu mübarek Ramazan günlerinde saflarımızı sıklaştıralım, dayanışmamızı artıralım, birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim. Gelin kavlimizi yenileyelim, ahdimizi tazeleyelim.

İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN ATTIĞIMIZ ADIM BAŞKA, KUDÜS DAVAMIZ BAŞKADIR

Son yıllarda Ramazan aylarını maalesef ya salgın ya savaş ya da Müslümanlara yönelik saldırıların gölgesinde yaşıyoruz. Salgın döneminde sofralarımız, camilerimiz mahzun kaldı. Bu Ramazanı da kuzeyimizdeki kanlı savaşın trajik görüntüleri eşliğinde karşıladık. Son günlerde ise Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine yönelik yeni saldırılar sebebiyle yüreklerimiz bir kez daha dağlandı. Görüştüğümüz her lidere Kudüs'ün statüsü konusundaki hassasiyetlerimizi daima açıkça söyledik, söylüyoruz. Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere; her platformda Filistinlilere uygulanan zulme karşı duyarlı olmaya davet ettik, etmeyi de sürdüreceğiz. Kasıtlı olarak bu şekilde davranılıyorsa o zaman işin içinde başka niyetler, başka hesaplar var demektir. İsrail ile de ilişkilerimiz vardır, olacaktır. Coğrafyamızın en önemli bölgesindeki bu devleti görmezden gelemeyiz. Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul, mantıklı, tutarlı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır. Ancak bu demek değildir ki, Kudüs ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara, işgallere göz yumacağız, rıza göstereceğiz. Asla. İslam İşbirliği Teştkilatı dahi bu meseleye yeteri kadar sahip çıkmıyor olsa da biz kendi tarihimizin, inancımızın gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail'le siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adım başka, Kudüs davamız başkadır.

BATAKLIK KURUYAMADIĞI İÇİN SİVRİSİNEKLER ÇOĞALDI

TSK, terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde işgal altında tuttuğu bölgeyi temizlemeye yönelik harekatını yeniledi. Terör örgütünün saldırılarına karşı üslenme bölgelerine yönelik kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Şehit olan iki kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünden arındırmak, hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Irak hükümetiyle iş birliği içinde yürüttüğümüz bu harekatta askerlerimize başarılar diliyorum. Türkiye'nin kimsenin topraklarında gözü bulunmadığının, tek amacın sınırlarının güvenliğini ve komşu ülkelerde istikrar sağlanmasını olduğunu ifade etmek istiyorum. 40 yıllık terörle mücadelemizde komşularımızdan kendi sınırlarındaki terörün üstesinden kendilerinin gelmelerini bekledik. İçerde ne yaparsak yapalım terörün kökünü kazıyamadık. Bataklık kuruyamadığı için sivrisinekler çoğaldı. Terör örgütlerini artık ülkede eylem yapamaz hale getirdik. Sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Güney sınırlarımız boyunca doğuya doğru yürüttüğümüz operasyonlar bu amaca matuftur. Irak’ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümete ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz. Suriye’nin bir kısmında, tırnak tutmaya, palazlanmaya, karanlık hesaplarına bölge halkını kurban etmeye hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Arap'ıyla Kürt'üyle Türkmen'iyle herkesi kucaklayan tek ülke Türkiye'dir.

KANDİL DİYE BİR YER KALMAYINCA BU PARTİNİN DE VARLIK SEBEBİ ORTADAN KALKACAKTIR

Bu süreçte HDP gerçek anlamda siyasi parti olmadığını bir kez daha ispatlamıştır. 28 Şubat ittifakının, gizli ortağının yularının Kandil'in elinde olduğunu gösteren bu tavrının takdirini milletimize bırakıyorum. İnşallah yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır. Ülkemizi, çözüm süreci gibi bir fırsatı dahi değerlendirmekten aciz bu yapının yükünden kurtarmak, 2023’ün en önemli kazanımlarından biri olacaktır. Çevremizde ve dünyada ne olursa olsun bizim yerimiz bizim tutumumuz gayet nettir. Bizde riyakarlık yok; ne düşünüyorsak onu söylüyoruz. Böyle olduğu için de savaşan tarafların saygısını, güvenini kazanan bir ülke durumundayız.

SORUNLARIMIZ, SIKINTILARIMIZ, SANCILARIMIZ VAR, HEPSİNİN FARKINDAYIZ

Milletimize söz verdiğimiz gibi ülkemiz yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyütmeyi sürdürüyoruz. Elbette sorunlarımız, sıkıntılarımız, sancılarımız var. Hepsinin de farkındayız, hepsini de takip ediyoruz, her biri üzerinde çalışıyoruz. Geçmişte bu ülkeyi vesayetin, terör örgütlerinin, darbecilerin, uluslararası tetikçilerin pençesinden nasıl kurtardıysak bunları da inşallah çözüme kavuşturacağız. Güney komşumuz Irak, can imtihanını 2 milyonla, Suriye bir milyonla verdi. Şimdi Ukrayna aynı imtihanla yüzleşiyor. Terörle mücadelede imtihanımızı 40 bin canımızı toprağa vererek geride bıraktık. Yaşadığımız sıkıntılar bizi şükürsüzlüğe ve onun yol açtığı mutsuzluğa, hele hele de manevi Allah göstermesin manevi isyana sürüklerse asıl felaketimiz işte o zaman başlar. Her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği, müteşebbislere fırsat kapılarının her alanda açık olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Israrla, dirayetle, cesaretle kendi programımızı uyguluyoruz. Türkiye’nin bugünündeki sıkıntıları çözmenin ötesinde yarınını kurtaracak adımları atıyor, yapıları inşa ediyor, mekanizmaları oluşturuyoruz. Hükümete geldiğimizden günden beri hep insanlarımızın gelirlerini arttırmanın peşinde olduk. Ne zaman bir sıkıntı ortaya çıksa ülkenin tüm imkanlarını insanlarımızın lehine seferber ettik. Salgın sürecinde yaptıklarımız ortadadır. Karadeniz'deki savaş ise küresel ekonomide yaşanmakta olan sarsıntıyı daha da derinleştirdi. Bize düşen önce birliğimize, beraberliğimize, 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmaktır. Biz işimize bakıyoruz. İnşası süren eserleri tamamlayıp hizmete açıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün o muhteşem manzarası hala aklımızdadır. Müjdelerimizi birer birer milletimizle paylaşıyoruz.

“ZATEN KENDİLERİ GÖNÜLLÜ OLARAK ORAYA DÖNECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “sığınmacıların bayram gidişinde kısıtlama uygulanacağına” yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Erdoğan, “Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil, kucaklayan bir iktidarız. Onlara, bütün Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitişiyle birlikte onları oralara dönüşünü sağlayacak ve huzurlu bir ortam sağlayınca zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bayram ikramiyelerinin 1100 lira ödemesinin 28-29 Nisan tarihinde yapılacağını açıklamasına da Erdoğan, “Vedat Bey ne dediyse doğrudur” yorumunu yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.