Dolar 32,3700
%-0.34
Euro 34,7102
%-0.28
Altın 2.393,720
%-1.2
Bist-100 10.162,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salıcı’dan Erdoğan’a ‘Dünya Bankası kredisi’ çağrısı: O işi çözün yoksa…

Salıcı’dan Erdoğan’a ‘Dünya Bankası kredisi’ çağrısı: O işi çözün yoksa…

CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, geçtiğimiz aylarda İzmir ve Türkiye gündeminin en önemli konularından olan ve CHP ile AK Parti arasında iplern gerilmesine neden olan Dünya Bankası Kredisi üzerinden iktidara yüklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “krediyi onayla” çağrısında bulunan Salıcı, “İBB 345 milyon dolarlık bir kredi alıyor. Bunun majesteleri tarafından onaylanması lazım. Ama onaylanmıyor. Süreci geciktiriyorlar ama bugün itibariyle yine bundan haber yok. Sayın Erdoğan, o işi çözün, uzatmayın Yoksa biz seçimi kazanıp geldiğimizde o krediyi zaten imzalayacağız. İzmirliyi daha fazla geciktirmeyin” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2022 - 12:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020 depreminin ardından İzmir ve Türkiye’nin gündemi uzun süre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, orta hasarlı binalarda kullanılmak üzere Dünya Bankası’yla yaptıklarını duyurduğu 340 milyon dolarlık kredi olmuştu. 

Başkan Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyaretinde kendisiyle görüşüp kredi için onay vermesini talep etmişti. Ancak görüşmenin üzerinden aylar geçmesine rağmen konuya ilişkin bir gelişme yaşanmaması kredi tartışmalarını gündeme getirmişti.

Başkan Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li yöneticiler kredinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay engeline takıldığını ifade ederken birçok kez Erdoğan’a sözleşmeyi imzalama çağrısında bulunmuşlardı.
AK Partili yetkililer ise Dünya Bankası’nda onaylanan herhangi bir kredi olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözleşme gitmediğini ifade etmişlerdi. 

Yaşanan tartışmaların ardından Başkan Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yle yaptığı toplantının ardından kredi konusunda müzakerelerin devam ettiğini belirtmişti. 

KREDİ YENİDEN GÜNDEMDE

Kentin yeni gündemleriyle birlikte kredi tartışmaları rafa kalkarken, bugün Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bin 18 konut ve 54 iş yerini kapsayan 3. ve 4. etap temel atma töreni töreninde konuşan CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, krediyi bir kez daha gündeme getirdi. 

Kredi üzerinden iktidara seslenen Salıcı, krediyi onaylaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “krediyi onayla” çağrısında bulundu.

Salıcı, konuşmasında şunları söyledi; “Onlar 6’lı masadan çekiniyor. Onlar hiç kurulmasın istiyorlardı şimdi de nasıl bozarızın hesabını yapıyorlar. Biz, Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sistemle buluşturacak adil bir sistemi kuracağız. Tek adam rejimi gidecek. Türkiye tek adamla yönetilemeyecek kadar güçlü ve köklü bir ülke. Biz onların engelleme çalışmalarını 2 yıl önce de burada görmüştük. Görünen o ki değişen bir şey yok. İBB 345 milyon dolarlık bir kredi alıyor. Bunun majesteleri tarafından onaylanması lazım. Ama onaylanmıyor. Süreci geciktiriyorlar ama bugün itibariyle yine bundan haber yok. Sayın Erdoğan, o işi çözün, uzatmayın Yoksa biz seçimi kazanıp geldiğimizde o krediyi zaten imzalayacağız. İzmirliyi daha fazla geciktirmeyin. Sizden ricamız bu. İzmir’in yapmış olduğu işin karşılığını verin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.