Dolar 32,2998
%0.07
Euro 34,9838
%0.46
Altın 2.448,540
%0.97
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engellilerde Rota; Ankara

Engellilerde Rota; Ankara

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Bayraklı Engelli Eğitim Dayanışma Yardımlaşma Derneği ve CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı Bayraklı Sevgi yolunda bir etkinlik düzenledi. Engelliler için stant kuruldu, imza toplandı. Şu an engellilerin haklarını korumak amaçlı 700 civarı bir imza toplanan ve toplanılmaya devam eden imzalar, Engelli Eğitim Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Vural Gürbulak ve beraberindeki 40 kişilik engelli heyetiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilecek. Düzenlenen etkinlik kapsamında stant önüne çelenk bırakıldı. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ve Engelli Eğitim Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Vural Gürbulak, açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 03.12.2012 - 13:32
BURAK ÖZER-HABER SERVİSİ-  Dünya Engelliler günü kapsamında Bayraklı Engelli Eğitim Dayanışma Yardımlaşma Derneği ve CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı Bayraklı Sevgi yolunda bir etkinlik düzenledi. Sevgi yolunda stant kuruldu, engellilerin hakları için imza toplandı. Yarın Bayraklı Engelli Eğitim Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Vural Gürbulak ve beraberindeki 40 kişilik engelli heyeti CHP Genel Başkanı’na sorunlarını anlatacak ve topladıkları imzaları verecek.


HEM HAK ARAMA HEM EĞLENCE

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Bayraklı Engelli Eğitim Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Vural Gürbulak, bu günde hem eğleneceklerini hem de haklarını arayacaklarına vurgu yaptı. Gürbulak, “Bugün bizim günümüz. Bu gün eğlenelim mi yoksa bizimle dalga geçenlere dersini verelim, varlığımızı hissettirelim m? Bayraklı’da engelli arkadaşlarımız devamlı hatırlanıyorlar. Bu yıl dernek olarak üç defa eğlence, iki defa da gezi düzenledik. Bunların hepsi Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın desteği ile yapılmıştır. Kendilerine burada herkesin huzurunda teşekkür etmek istiyorum” dedi.



İMZALAR YARIN KILIÇDAROĞLU’NDA

“2022 sayılı yasadan maaş yerine sadaka veren, hak etmediğimiz halde sakatlık derecelerini düşürüp yüz binlerce engelliyi mağdur eden, Aracına akü;işitme cihazına pil alamayan: vermek için kapı kapı dolaştıran,22 bin engelliyi istihdam edilecek deyip;hem engeliyle dalga geçen hem de bunu siyasi malzeme yapanlara karşı sesimizi duyuralım” diyerek hükümeti hedef alan açıklamalarda bulunan Başkan Gürbulak, yarın beraberindeki 40 kişilik engelli heyeti ile, topladıkları imzaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na vermeye hazırlanıyor.


YARIN NE OLACAK BİLEMEYİZ

Bayraklı Engelli Eğitim Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Vural Gürbulak’tan sonra konuşma yapan isim CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer’di. Ölçer, her insanın birer engelli adayı olduğunun altını çizdi. Ölçer, “Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, sorunlarına kalıcı çözümler bulmak, ülke olarak temel sorumluluğumuzdur. Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Ülkemizde 8.4 milyon engelli kardeşimiz var. 4+4+4 olarak değiştirilen eğitim sisteminde 20 yaşından büyük engellilerin özel eğitim hakları ellerinden alındı. Üç ayda bir aldıkları 650 TL maaşla yaşamlarını sürdürmesi bekleniyor. Şu anki yaşam standartları için bu miktar çok az. Acilen yükseltilmesi gerekiyor. Sağlık ve ilaçta engellilerimize katkı payı alınmaması gerekiyor. Engellilerin istihdamı için verilen sözde kadrolar, bir an önce verilmesi gerekiyor. Sorunlarımızın çözüldüğü bir ülke dileğimle. Engelliler gününüzü kutluyorum.” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.