Dolar 32,2734
%0.04
Euro 34,9211
%-0.17
Altın 2.446,800
%0.02
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınların aşure dayanışması

Kadınların aşure dayanışması

Karşıyaka Belediyesi Mustafa Kemal Mahallesi Kadın Danışma üyeleri aşure kaynatıp, halka dağıttı. Muharrem Ayı nedeniyle gerçekleştirilen aşure etkinliği tam bir gönüllü dayanışma içinde gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2012 - 12:38

Kadın Danışma Merkezi’ne gelip etkinliklere katılan bayanlar kendi içlerinde görev bölümü yapıp hazırlıklar yaptı. Sabah erken saatlerde kazanlar kurulup aşure karılmaya başlandı. Öğle saatlerinde ise aşureler hazırlandı. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 6 adet kadın danışma merkezinden bayanlar da arkadaşlarına destek için etkinliğe katıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak’ın da katıldığı etkinlikte gönüllü hanımların ellerinden çıkan lezzetli aşureler, yoldan geçen öğrencilere, pazaryerindeki esnafa ve alışverişe gelenlere ikram edildi.
Bayanların gönüllü katılımı ile örnek dayanışma sağlandığını belirten Birsen Durak,  “Kadın Danışma Merkezleri’nde gönüllü ordusu bulunuyor. Bayanlar kendi içlerinde birlik olup birçok sosyal faaliyet içinde oluyorlar. Aşure için de örnek dayanışma içine girmişler. Herkes önce evlerinde hazırlık yapmış, sonra da kazanların başına geçmiş. Bu dayanışma ve birliktelikleri nedeniyle emeği geçenleri kutluyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.