Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elektrik kesildi tartışma alevlendi: Bakan Dönmez’den Kılıçdaroğlu’na yalanlama Dağ’dan destek

Elektrik kesildi tartışma alevlendi: Bakan Dönmez’den Kılıçdaroğlu’na yalanlama Dağ’dan destek

Elektriğe gelen zamları protesto etmek için elektrik faturalarını ödemeyeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün itibariyle elektrikleri kesilmişti. Kesinti haberini duyuran Kılıçdaroğlu, ülkede yaklaşık 3,5 milyon abonenin elektriğinin kesik olduğunu söylemişti. Kılıçdaroğlu’nun sözlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den yanıt geldi. Bakan Dönmez, Kılıçdaroğlu’nu yalanlarken kesinti verilerini paylaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Bakan Dönmez’e destek oldu ve Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2022 - 15:22

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yılbaşında elektriğe yapılan yüksek zammın geri alınması için şubat ayında bireysel olarak ev elektrik faturasını ödememe eylemine başladı. Eylemini 9 Şubat’ta açıklayan Kılıçdaroğlu’nun evindeki elektrik dün EnerjiSA ekipleri tarafından kesildi.

ELEKTRİĞİ KESİLDİ

CHP Lideri  “Enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğim" diyerek faturasını ödeyemediği için elektriksiz kalan hanelere dikkat çekmek istediğini söylemişti.

BAKAN’DAN YALANLAMA

Öte yandan; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilen abonelere ilişkin verdiği bilginin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sn. Kılıçdaroğlu’nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem ALGIDIR, MANİPÜLASYONDUR, ÇARPITMADIR. Bugün itibariyle tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6’dır” ifadelerini kullandı. 

DAĞ’DAN BAKAN DÖNMEZ’E DESTEK

Bakan Dönmez’in açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu’na bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan geldi. 

Dağ, Bakan Dönmez’in paylaşımını alıntılayıp Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu için “yalancı” yakıştırması yapan Dağ, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasetini yalan üzerine kurduğu artık herkesin malumu. Ancak siyasi hırsları için bu defa ailesini de yalan rüzgarına dahil etmesi hiç şık olmadı. Ayıptır, yakışmadı!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.