Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan'dan '23 Nisan' mesajı

CHP'li Arslan'dan '23 Nisan' mesajı

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "23 Nisan’ı 1920 inancı ve kararlılığı içinde birikmiş heyecanımızla kutluyoruz. Türk Milletinin bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 102 nci yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Kurulduğu tarihten itibaren devletimizin ve milletimizin kalbi olmuş, bu kutsal organ TBMM, asla durmayacak; bir asrı devirmiş ve emanet edildiği nesiller eliyle de sonsuza dek yaşatılacaktır" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 22.04.2022 - 12:59

Arslan düşüncelerini şöyle aktardı:

“TBMM halkımızın doğrudan oyları ile oluşan, ülkemizin tüm vatandaşlarının temsil edildiği, alınan kararlarda söz ve yetki sahibi olduğu ve hiç kimsenin diğerinden üstün görülmediği bir anlayışla kurulmuştur. Her ne kadar son yıllarda bu temel ilkelerde yıpratma, geriye götürme ve demokratik gelişimimizde bir duraklama yaşansa da, kuruluş kodlarına sahip aziz milletimiz, devletin ve milletin kalbi olan TBMM’nin ritmine kavuşması için, seçim sandığı geldiğinde tercihi ile gerekeni yapacaktır. Bir asırlık tarihi içerisinde bu hep böyle olmuştur. Bizlere düşen TBMM üzerinde kurulmaya çalışılan bütün vesayetleri ortadan kaldırmak, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandırmaktır. TBMM Genel Kurul Salonu’nda yer alan Büyük Atatürk imzalı ‘Egemenlik Kayıtsız Şartız Milletindir’ sözü ve talimatının gereği de budur. Bu, ülkemize ve gelecek nesillere olan temel görevimizdir. Geleceğimiz olan kuşaklara umut olmak, onlara güvenmek ve önlerindeki tüm engelleri bir bir ortadan kaldırmak için, var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz.“

Arslan sözlerini şöyle bitirdi:

“Ülkemizi Büyük Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için hedefimiz, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle birlikte, güçlü bir Meclis, gelişmiş bir toplum ve demokratik bir yönetim sistemiyle bunu gerçekleştirmektir.

İşte bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü bizzat çocuklara armağan eden, başta, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin kurtuluşu, milletimizin bağımsızlığı için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir coşku ve heyecanla kutluyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.