Dolar 32,7777
%0.03
Euro 35,0482
%-0.12
Altın 2.454,590
%-0.14
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efe Kültürü Bornova’da yaşatıldı

Efe Kültürü Bornova’da yaşatıldı

Bornova Belediyesi’nin Ege Efe Kültür Derneği ile birlikte ilk kez düzenlediği ‘Ege’den Anadolu’ya Efe Yüreği Festivali, dopdolu programı ile büyük ilgi gördü. Resim sergisinden panele, tiyatrodan konsere pek çok etkinliğin yer aldığı organizasyon Efe Kültürü’nü Bornova’da yaşattı

  • Ege Postası
  • 03.10.2013 - 08:14
İZMİR - “Ege’den Anadolu’ya Efe Yüreği Festivali, Levent Yavuz’un ‘Portreler’ isimli fotoğraf sergisi ile başladı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ikinci kişisel sergisini açan fotoğraf sanatçısının Anadolu’nun dört bir yanında çektiği 40 özel fotoğraf büyük beğeni topladı. Sergi kapsamında Ebru Sanatçısı Ersin Eryıldız ile Dernek üyelerinin atölye çalışmalarıyla ortaya çıkardığı eserler de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Büyükpark içerisindeki Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda devam eden Festival’de “Kurtuluş Savaşı ve Efelik” konulu bir panel düzenlendi. Aytekin Sözen, Ali Bektaş ve Burhanettin Şenli’nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, Osmanlı’dan günümüze Efe Kültürü, Alevilik ve Efelik ile Eşme ve çevresinde Milli Mücadele kıvılcımını ateşleyen Hacı Ahmet Nazif Efendi anlatıldı.

Panelin ardından Harun Cici’nin yaptığı saç şovu ilgiyle izledi. Dünyaca ünlü kuaförümüz, yine sıra dışı tasarımlarıyla dikkat çekti. Tiyatro Elma ise Atçalı Kel Mehmet – Devrim isimli bir oyun sergiledi. Genç yaşında dağa çıkarak zeybek olan ve 1829-1830 Aydın İhtilali olarak anılan harekete önderlik eden Atçalı Kel Mehmet Efe’nin hikayesini anlatan oyun ayakta alkışlandı. Tiyatronun sonunda, kısa bir süre önce yaşamını yitiren Sanatçı Tuncel Kurtiz de anıldı. Gecenin finali, Devlet Sanatçısı Nebi Yaşar’ın bağlama eşliğinde seslendirdiği türkülerle yapıldı.

Fotoğrafaltı:

01: Atçalı Kel Mehmet Efe’nin hikayesi Tiyatro Efe’nin sergilediği oyunla anlatıldı.

02: Levent Yavuz’un ‘Portreler’ isimli fotoğraf sergisi büyük beğeni

03: Festival kapsamında “Kurtuluş Savaşı ve Efelik” konulu bir panel de düzenlendi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.