Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçkuyular'da tartışmalı ihaleye Susam vetosu

Üçkuyular'da tartışmalı ihaleye Susam vetosu

Geçtiğimiz yıl içerisinde Konak Belediyesi tarafından bağlı firmalardan MERBEL A.Ş.’ye devredilen Üçkuyular’daki benzin istasyonunun ihale ile Doğuş Grubu’na satılmasına bir tepki de esnaf camiasından geldi. CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Eski Başkanı Mehmet Ali Susam, satış işleminin yanlış olduğunu söylerken, söz konusu bölgede hayata geçirilmek istenen AVM projesinin de kolaylaştırılmak istendiğini belirtti. Benzin istasyonun satılmasını, Üçkuyular Pazarı esnafına vurulan “İkinci bir darbe” olarak niteleyen İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ise, belediyenin yanlış adım attığını savunarak “Hükümetin sahilleri sattığı gibi belediye de elindeki öz değerleri satmaktadır” açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 03.10.2013 - 10:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’ne bağlı firma olan MERBEL A.Ş.’ye ait Üçkuyular’daki benzin istasyonun, 56 milyon 640 bin TL teklif veren Doğuş Holding’e satılmasının yankıları sürerken, bir tepki de meslek odaları ve esnaf birliğinden geldi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın ısrarla satışını istediği ve “Sosyal belediyecilik anlayışının gereklerini yerine getirdik” dediği tesisin elden çıkartılmasına, AK Parti ve CHP gruplarının ardından meslek odalarından da tepki geldi. Diğer yandan satış işlemini masaya yatıran CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, satışın yanlış bir karar olduğunu belirterek, yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.

“SADECE BENZİNLİK DEĞİL”

CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Eski Başkanı Mehmet Ali Susam, “Üçkuyular’daki benzinliğin satışı, benzinliğin bitişiğinde, aynı grubun sahip olduğu ve AVM yapacağı bilinen pazaryeri arsasıyla birlikte değerlendirilmelidir. Belli ki benzinlik, AVM’nin giriş çıkışlarını ve genel görüntüsünü bozmamak adına alınmıştır. Burada istasyon işletmesi yapılacaksa bile, AVM’yi rahatsız etmeyecek biçimde yapılması amaçlanmaktadır” diyerek ihalenin sadece benzinlik çerçevesinde değerlendirilmemesi gerektiğini kaydetti.

“YENİ AVM’YE İHTİYAÇ YOK”

Milletvekili Susam, Türkiye’nin yaşadığı Gezi Parkı eylemleri sürecini de hatırlatarak satış işlemin yanlış bir karar olduğunu vurguladı ve, “İzmir’in yeni bir AVM’ye ihtiyacı yok. Hele de Üçkuyular’dan Narlıdere’ye sıra sıra AVM’lerin olduğu bir bölgede hiç ihtiyacı yok. Gezi Parkı eylemleri, vatandaşın ‘AVM tipi kentler’ yerine, daha fazla çarşı, pazar ve mahalle yaşamı talep ettiğini gösterdi. Çalışma ve planları bu yönde yapmak gerekir” diyerek önemli bir çağrıda bulundu.

“BİZİ SATANI BİZ DE SATARIZ”


İhaleye en yüksek teklifi vererek benzin istasyonunun bulunduğu alanı satın alan Doğuş Grubu’nun İstinye Park Projesini hayata geçirmesi ile birlikte bölgeye AVM yapılarak, söz konusu alanın yanı başında yer alan Üçkuyular Pazaryeri esnafının ve semt esnafının büyük zarara uğratılacağını savunan İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Benzinlik civarında bulunan alanın aynı gruba satılması ile birlikte oraya bir İstinye Park Projesi yapılması gündeme geldi. Zaten satış gerçekleştiğinden beri pazarcı esnafımız orada misafir durumunda. Projenin hayata geçmesi ile birlikte buradan toparlanıp çıkacağız ama bize yeni pazar kuracak alan da bulunmuş değil. Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’ne de taleplerimizi ilettik. Fakat bir sonuç alamadık. Çözüm üretilmediği takdirde buradan faydalanan 14 mahalle mağdur olacak. yıllardır Pazar olan, vatandaşların faydalandığı bir alanı AVM yapacaklar. Peki biz nereye gideceği? Kemeraltı’na gidip işporta tezgahı mı kuralı? Bu konu çözülmediği takdirde, esnaf bunun hesabını sandıkta sorar. Buradaki pazaryeri esnafının sıkıntılarımıza çözüm bulunmalı. Yoksa, bizi satanı biz de satarız” diye konuştu.

“BELEDİYE DE HÜKÜMET GİBİ SATTI”


Konak Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi tarafından satışı yapılan arsadan elde edilen gelirle diğer belediyelerin önemli yatırımlara imza attığını kaydeden Erişen, Konak Belediyesi’ne önemli bir çağrıda bulunarak, “Hükümetin sahilleri ve öz değerlerimizi sattığı gibi belediyeler de satmaya başladı. Büyük alanlar bir bir satılıp AVM’lere ve holdinglere yer açılıyor. Küçük esnaf ölüyor. Esnafın değeri bilinmiyor. Bu satış işlemi, oradaki pazaryeri esnafına vurulan ikinci darbedir. AVM’ler bu kente hiçbir şey katmadığı gibi, insanları da robotlaştırıyor. Bir gün birlik olarak karar alıp, dükkan kapatırsak işte o zaman hayat durur. Bu alan satılırken kimse gelip bize bir şey sormadı, görüşümüz alınmadı. Ben Konak Belediyesi’ne bir çağrıda bulunuyorum, benzin istasyonundan elde edilecek gelir ile yeni bir pazaryeri kurulsun. Bu konuda bize yardımcı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.