Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Down sendromlu çocuklar için farkındalık projesi

Down sendromlu çocuklar için farkındalık projesi

İZMİR’de merkezi bulunan Ulusal Down Sendromu Derneği, Türkiye’de ilk kez uygulanan farkındalık çalışmalarını hayata geçirdi. Üniversitelerden, emniyet müdürlüğüne kadar çeşitli alanlarda, 37 çocuk eğitimden geçirildi. Down sendromlu çocuklar, Deniz Şube Müdürlüğü’nde aldıkları kursun ardından, denize düşen bir kişiyi kurtarma tatbikatı yaptı.

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 14:44
 İZMİR - Ulusal Down Sendromu Derneği, down sendromlu çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi çalışma başlattı. İzmir Valiliği ve üniversitelerden de destek alan dernek, üyeleri olan 37 çocuk için çeşitli eğitim seminerleri düzenledi. Down sendromlu çocuklar, yaklaşık iki ay süren çalışmaların ardından 15 gün sürecek etkinliklere de başladı.

DENİZDEN KAZAZEDE KURTARDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonrasında, çocuklar, 'Ülkemin ve şehrimin gönüllü iyilik polisiyim' projesiyle deniz polisinden, atlı polisler ve köpek eğitmeni polislerden çeşitli alanlarda eğitim aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Konak Pasaport İskelesi açıklarında da bunu uygulamaları tatbikatla gösterdi. Denize düşen kazazedeyi temsil eden polisi, yüzme dallarında çok sayıda başarısı bulunan down sendromlu Sergen Aşkın, yüzerek bota çıkardı. Denizdeki bu gösteri sırasında polis helikopteri de havadan bu tatbikata eşlik etti. Daha sonra bottan kıyıya çıkartılan kazazedeye bu kez kıyıda bekleyen diğer down sendomlu çocukların da katıldığı ilk yardımın ardından hastaneye sevk canlandırıldı. Çocukların önümüzdeki günlerde de çeşitli üniversitelerle ortak çalışmalar yürütecekleri bildirildi.

Ulusal Down Sendromu Derneği Başkan Yardımıcısı Hatice Ayan, "Down sendromlu çocuklar için farkındalık yaratmak için çalışma başlattık. Bu tür çalışmalar Türkiye’de ilk. Bu faaliyetler sayesinde bizim çoçuklarımız hayata bağlanıyorlar. Toplumun da onları hasta olarak görmesinden çok, normal birer birey olarak görmeleri ve fırsat verildiğinde yaptıklarını görme fırsatı buluyorlar" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.