Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Alphan'dan Bahçeli'ye şok tepki

Başkan Alphan'dan Bahçeli'ye şok tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa mitinginde “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarına “Onun da zamanı gelecek” diye karşılık vermesine şehit ailelerinden sert tepki geldi. Şehit Aileleri Derneği İzmir Şube Başkanı Yavuz Alphan, "30 yıldır akan kanın durmasını istemeyenleri Allah’a havale ediyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 11:26
İZMİR- Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları sırasında okunan Öcalan’ın mesajı ve ardından MHP lideri Bahçeli’nin Bursa mitingi sırasında sürece yönelik tepkisi İzmir Şehit Aileleri Derneği’nin de gündemiydi. Hüseyin İlter'in Taraf'ta yer alan haberine göre, Şehit Aileleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Yavuz Alphan, kanın durmasını istemeyenleri “Allah’a havale ettiğini” dile getirdi

OY DERDİYLE, MENFAAT DERDİYLE

Şehit Aileleri Derneği İzmir Şube Başkanı Yavuz Alphan, MHP’ye tepki gösterdi. Alphan, kanın durması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek şöyle dedi: “30 yıldır akan kanın durması için, çocukların babasız, kadınların kocasız, annelerin evlatsız kalmaması için süreci destekliyorum. Sürece karşı çıkanları; oy derdiyle, menfaat derdiyle 30 yıldır akan kanın durmasını istemeyenleri Allah’a havale ediyorum. Dernek başkanı olmasaydım daha sert konuşacaktım ama konuşamıyorum. Sürecin sonunda inşallah güzel şeyler olacak.”

YAVUZ ALPHAN: KAN AKMASIN AMA ÖCALAN DA ÇIKMASIN!

Dernek Başkanı Yavuz Alphan, kısa bir süre önce düzenlediği basın toplantısında kendisinin, ablası ve ağabeyinin birer çocuğunu şehit verdiğini, torununun askere gitmek üzere olduğunu hatırlatarak, “Şehit aileleri çocuklarını bu vatan için şehit verdi. Verdi de ne old? Devlet, Öcalan için idam kararı verdiğinde 'yargı gereğini yaptı' demiştim. Sonra, 'TBMM'den korkuyorum idam yasasını onaylamayacaklar' dedim ve gelişmeler sonrasında 'Öcalan milletvekili olacak meclise girecek, başbakan olup bizi idare edecek' dedim. Şimdi bakıyorum parça parça o yöne doğru eğilim var. Şehit babası ve dernek başkanı olarak bu işin o duruma gitmesini kabul edemeyiz. Öcalan'ın affedilmesini, ev hapsine çıkarılmasını istiyorlar. Biz de kan akmasın diyoruz. Kan dururken de sakın ama sakın Öcalan'ı çıkarmasınlar. Ama bakıyorum her geçen gün durum o yöne doğru gidiyor. İnşallah olmaz, bizleri üzmezler, bizleri sokağa dökmezler. Biz bugün burada fazla ileri gitmeden uyarıda bulunduk. Eğer dikkate alınmazsa 81 ili sokağa dökeriz” diye konuşmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.