Dolar 32,2556
%0.05
Euro 34,7611
%-0.03
Altın 2.410,490
%0.05
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Brezilya' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan "Brezilya" açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, “Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz. Ülkede halkın iradesini yansıtan seçimlerin sonuçlarına ve demokratik süreçlere saygılı olunması önem taşımaktadır. Bu eylemler karşısında Devlet Başkanı Lula da Silva Hükümeti ve Brezilya halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2023 - 12:30

Dışişleri Bakanlığı, Brezilya’nın eski devlet başkanı Jair Bolsonaro taraftarlarının dün başlattıkları protestolarda Kongre ve Anayasa Mahkemesi binalarına yönelik baskınlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz. Ülkede halkın iradesini yansıtan seçimlerin sonuçlarına ve demokratik süreçlere saygılı olunması önem taşımaktadır. Bu eylemler karşısında Devlet Başkanı Lula da Silva Hükümeti ve Brezilya halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.