Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir için MYK’dan yine karar çıkmadı

CHP İzmir için MYK’dan yine karar çıkmadı

CHP İzmir'de 5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Deniz Yücel'in yerine yeni il başkanı bugün toplanan MYK'da yine belirlenemedi. Karar, bir sonraki MYK toplantısına bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2023 - 08:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in 26 Aralık'ta milletvekilli aday adaylığı için istifa etmesinin ardından yeni il başkanı henüz belirlenemezken gözler bir kez daha bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu(MYK) toplantısına çevrildi.

Başkanlık için partinin İzmir örgütünde ekipler, atama formülü ve yönetim içinden bir ismin atanması noktasında ayrılık yaşamıştı.

Yönetim kendi içlerinde yapılacak oylamayla il başkanı belirlenmesi noktasında diretmiş ve İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya isminde uzlaşmış ve yönetim içinde imza toplamıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise İzmir İl Başkanlığı görevi için Genel Merkeze İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ve Şenol Aslanoğlu'nun ismini önerdiği ileri sürülmüştü.

Ekipler destekledikleri isimlerin il başkanlığı koltuğuna oturması için genel merkez düzeyinde temas kurarken gönderilen istifa genelesinde istifa edenlerin Parti Örgütü, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması noktasına dikkat çekilmişti.

MYK’DAN YİNE KARAR ÇIKMADI

Öte yandan; geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen MYK toplantısında il başkanları istifa eden illerin bazılarına il başkanı atanırken İzmir’in de aralarında bulunduğu bazı iller hakkında kararın çıkmadığı öğrenilmiş ve gözler bugünkü MYK'ya çevrilmişti.

Edinilen bilgilere göre; İzmir İl Başkanlığı kararı bugün de MYK'da görüşülmedi ve karar yine bir sonraki MYK toplantısına bırakıldı.

MURAT AYDIN’A DEFORMASYON

İsmi il başkan adayları arasında geçen CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ile ilgili Genel Merkeze deformasyon yapıldığı bu nedenle Aydın ismi üzerinde bazı kesimler tarafından soru işaretleri oluştuğu gelen bilgiler arasında.

ÖZKAN VE EKİBİ SIKI ÇALIŞMA İÇİNDE

Soyer’in Ankara çıkarmasından sonra CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve ona yakın olan belediye başkanları Utku Gümrükçü ile Erhan Kılıç’ın Genel Merkeze çıkarma yaptıkları ve bir hafta boyunca kulis çalışması yaptıkları öğrenildi. Ayrıca geçen hafta il başkanının MYK’ya gelmemesinin gerekçesiyse bu iki ismin çalışması olduğu iddia edildi.

Özkan ve ekibinin, ilk olarak 23 il yöneticisinin imzasını alan İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya'nın atanması için çalışma yaptığı, bu isimle ilgili olarak sorun çıkması durumunda rotayı Bornova Belediye eski Başkanı Olgun Atilla’ya doğru kırdığı öğrenildi.  

MASADA BAŞKA İSİMLER DE VAR

İl başkanlığı için parti kulislerinde başkanlık için Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet ali Çalkaya, Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Sinan An ve  Türk Parlamenter Birliği Başkanı ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Sayın Erdal Karademir gibi isimlerin de konuşulduğu iddia edilmiş ve örgütün tek bir isimde uzlaşamamasının krize neden olduğu ileri sürülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.