Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili’de vandalizm! Çocuk heykellerinin başını tekmeyle kırıp denize attı

Dikili’de vandalizm! Çocuk heykellerinin başını tekmeyle kırıp denize attı

İzmir Dikili'de bulunan bir parkta, çocuk heykellerinin başları tekmeyle kırıldı. Daha önce de 2 kere benzerinin yaşandığı olay anı, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

  • Ege Postası
  • 29.03.2022 - 09:45

Dikili Belediyesi'nin 75.Yıl Parkı’na yerleştirdiği heykeller 3. kez vandalizm kurbanı oldu.

Olay, geçtiğimiz hafta sonu, ilçeye bağlı Adnan Menderes Caddesi'ndeki 75'inci Yıl Parkı'nda meydana geldi. 

27 Mart gecesi yürüyüş yapanlar, çocuk heykellerine hasar verildiğini fark ederek durumu belediye yetkililerine bildirdi. Yetkililer tarafından gerçekleştirilen güvenlik kamerası incelemesinde, görüntülerde bir kişinin, yan yana dizili olan ve polyesterden yapılmış, birbirinin omuzlarına dokunarak hizaya girmiş 4 çocuk temalı heykellerin baş kısımlarını tekme atarak kırdığı görüldü.

Öte yandan güvenlik kamerası tarafından görüntülenen saldırganın kimliğinin belirlendiği ve kendisini yakalamak için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Çocuk heykellerine daha önce de 2 kez saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de tepkisini sosyal medyadan gösterdi.

Kırgöz paylaşımında, “İlçemizi daha da güzelleştirmek için parklarımızı yaşayan heykellerle donatmaya devam ediyoruz. Ancak 75. Yıl Parkı’na koyduğumuz heykellere maalesef bir kez daha zarar verildi. Bizler “Birlikte Dikili” diyerek çıktığımız bu yolda ilçemizi geliştirmek, yenilemek, daha modern hale getirmek ve her açıdan çok daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bazı kişiler ısrarla bazı hizmetlere zarar vermeye devam etse de güzel işler yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Parklarımızdaki kameralar 7/24 aktif olarak çalışıyor. Bu zararı veren kişi tespit edilip hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Tüm hemşehrilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.