Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Harem-selamlık’ müdürle ilgili karara tepki yağdı

‘Harem-selamlık’ müdürle ilgili karara tepki yağdı

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu'nda erkek ve kız öğrencilerin ayrı ayrı oturması talimatı sonrası görevinden el çektirilen okul müdürü Haydar Akın, görevine iade edildi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2022 - 23:23

Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu’nda, öğrencilerin harem-selamlık oturması için öğretmenlere talimat veren ve daha sonra gelen tepkiler üzerine görevinden el çektirilen okul müdürü görevine iade edildi.

TEPKİLER ÜZERİNE GÖREVDEN ALINMIŞTI

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, okulda haremlik-selamlık uygulaması girişimine tepkiler çığ gibi büyümüş, sonrasında da görevden alınmıştı.

5 GÜN SONRA GÖREVE İADE EDİLDİ

Tepkilerin odağındaki Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Harun Akın, görevinden el çektirilmesinden 5 gün sonra görevine iade edildi. Akın’ın görevine dönmesi için cemaatler destek vermişti.

image small“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Kararı kınadıklarını ifade eden Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, “Bu kabul edilebilir değil. Cemaatler, okul müdürüne sahip çıktı. Bu karar okulları tamamen medreseye dönüştürme kararıdır. Gericiliğe karşı mücadelemiz sürecek” dedi.

“MEB BU KARARI NEDEN VE KİMİN ETKİSİYLE ALDI?”

Verilen kararın ardından siyasetçilerden peş peşe tepkiler geldi.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Okulda kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması talimatı veren Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, bugün göreve geri döndü. Bu zihniyeti görevine geri getiren, çocukların üstün yararını düşünmeyen MEB, bu kararı neden ve kimin etkisiyle aldı?” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Yazıklar olsun! Okulda kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması talimatı veren Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, göreve iade edildi. Karma eğitimin tabutuna bir çivi daha çakıldı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi verilen karara, “Hukuksuz ve hadsizce “haremlik selamlık” talimatı vererek görevden uzaklaştırılan Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, göreve geri döndü. Cinsiyet eşitsizliğini okul sıralarına kadar taşıyan karanlık zihniyete geçit vermeyeceğiz!” diye tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise konuyla ilgili açıklamasında, “Bu görevine iade kararını yandaş sendikanın baskısıyla verenler bilmelidir ki; 10 yaşındaki çocuklarımızı ayrıştıranlardan bu ülkeye hayır gelmez. Haydar Akın yeniden görevden alınmalı ve mümkünse bir daha çocuklarımızın yanına yaklaştırılmamalıdır!” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.