Dolar 32,3137
%-0.33
Euro 34,6350
%-0.48
Altın 2.412,100
%-0.94
Bist-100 10.086,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deprem çatlattı yağmur yıktı

Deprem çatlattı yağmur yıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremin ardından yaptığı hasar tespit çalışmalarında, büyük hasar almasına ve ‘riskli’ olmasına rağmen ‘hafif hasar’ raporu verdiği Bayraklı ilçesinde bulunan Özgür Sitesi A1 blokta bir dairenin duvarları dün geceden beri devam eden şiddetli yağış nedeniyle yıkıldı.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 11:37

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim tarihinde Ege Denizi Sisam Adası açıklarında meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem İzmir’de de şiddetli bir şekilde hissedilmişti. 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde 17 bina yıkılırken 176 bina ise ağır hasar almıştı.

Depremde en büyük hasar ise Bayraklı ilçesinde meydana gelmişti.

Dün Bayraklı’da bulunan Özgür Sitesi’nde bulunan üç blokta oturan vatandaşlar depremde ağır hasar alan, evlerin içinin harabeye döndüğü ve artçı depremlerle hasarın daha da derinleştiği apartmanlarına hafif hasar tespiti yapılmasına düzenledikleri basın açıklaması ile tepki göstermişti.

Açıklamada, performans testinde ‘riskli’ çıkan apartmanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin ‘hafif hasarlı’ raporu verdiği belirtilmişti.

YAĞMUR YIKTI

Oturulamayacak hald eolan ve deprem nedeniyle büyük tahribata uğrayan binalara bir vurgun da dün geceden bu yana devam eden sağanak yağışlardan geldi.

Sitede bulunan A1 blok 1. Katta bulunan bir dairenin bir odasının duvarları şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle yıkıldı.

Dairenin daha önce boşaltılmış olması nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Yağmur nedeniyle diğer çatlaklar da derinleşirken bölgeye intikal eden polis ekipleri şerit çekerek bölgeyi giriş çıkışa kapattı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.