Dolar 32,4547
%0.1
Euro 34,7609
%-0.12
Altın 2.428,760
%-0.26
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger'den sağanak açıklaması: Mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar

Vali Köşger'den sağanak açıklaması: Mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar

İzmir'de gece başlayan ve etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden olurken, hayatı olumsuz etkiledi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medyadan açıklama yaparak, "İzmir'e sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür. Mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar" dedi. Öte yandan Köşger, kent genelindeki kuvvetli yağış nedeniyle kamu çalışanlarına verilen yarım gün iznin tüm güne uzatıldığını bildirdi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 10:20

EGEPOSTASI-  Kentte gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar zaman zaman şiddetini artırarak devam eden yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Başta Konak, Karabağlar, Bayraklı ve Karşıyaka olmak üzere birçok ilçede sel nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı, yolların su ile dolması sebebiyle trafik akışı sağlanamadı.

İzmir'i vuran sel sonrası Vali Köşger, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Köşger, İzmir'e 8 saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düştüğünü vurguladı.

Köşger, "Değerli İzmirliler İzmire sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür.Bu sebeple bir çok alt geçit ve yollar su baskını nedeniyle tıkalıdır. Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar.Kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacaktır." dedi.

İDARİ İZİNLER TAM GÜNE UZATILDI

Köşger daha sonra yeni bir açıklama daha yaparak afet nedeniyle İzmirlilere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu ve kamu çalışanlarının idari izinlerinin tam güne uzatıldığını bildirdi.

Köşger, "Değerli İzmirliler öncelikle yaşanan afet dolayısıyla geçmiş olsun. Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek. Trafik kısmen rahatlamakla birlikte açılamayan noktalar bulunmaktadır. Bu sebeple kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.