Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deprem bölgelerinde 'yapılandırılan borçların ödemeleri' ertelendi

Deprem bölgelerinde 'yapılandırılan borçların ödemeleri' ertelendi

Yapılandırılan borçların taksit ödemeleri, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ‘mücbir sebep hali’ ilan edilen bölgelerde, mücbir sebep halinin sonuna ertelendi. Öte yandan depremlerden etkilenen illerde bulunan orman köylüleri ve kooperatiflerinin kredi taksitleri 31 Aralık'a kadar ertelendi. Erteleme, depremin yaşandığı 6 Şubat’tan geçerli olacak. Ayrıca yönetmelik gereği bu alacaklar için erteleme süresince herhangi bir faiz tahakkuk ettirilmeyecek.

  • Ege Postası
  • 23.02.2023 - 11:38
  • Güncelleme: 23.02.2023 - 12:02

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ‘mücbir sebep hali’ ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas ilinin Gürün ilçesinde, ilgili kanun kapsamında alacakları yapılandırılanların idarelere ödemeleri gereken ilk taksitin ödeme süresi, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ayda, sonraki taksitlerin ödemeleri de bu ayı takip eden ikişer aylık dönemler halinde yapılabilecek.

Karara göre; bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7256 sayılı Kanun’un 3. maddesinin üçüncü fıkrasının (e) bendi ile 7326 sayılı Kanun’un 9. maddesinin üçüncü fıkrasının (e) bendine göre aylık taksitler halinde ödenmesi gereken taksitler ise mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen aydan başlayarak aylık taksitler halinde ödenebilecek.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ORMAN KÖYLÜLERİ VE KOOPERATİFLERİNİN KREDİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü’nün, Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu yönetmeliğe geçici bir madde eklenerek, orman köylüleri ve kooperatiflerinin kredi ödemelerine kolaylık getirildi.

KREDİ TAKSİTLERİ BAŞVURU ŞARTI ARANMAKSIZIN 31 ARALIK'A KADAR ERTELENDİ

Buna göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde yönetmelik hükümleri kapsamında kredi kullandırılan orman köylüleri ve kooperatiflerinin, 6 Şubat-31 Temmuz arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kredi taksitleri, başvuru şartı aranmaksızın 31 Aralık'a kadar ertelendi. Bu alacaklar için erteleme süresince herhangi bir faiz tahakkuk ettirilmeyecek. Erteleme, 6 Şubat’tan itibaren geçerli olacak. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.