Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demokrat Parti İzmir Adayını açıkladı: Bostancıoğlu büyükşehir adayı oldu!

Demokrat Parti İzmir Adayını açıkladı: Bostancıoğlu büyükşehir adayı oldu!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Burcu Bostancıoğlu olduğunu açıkladı. Uysal, "Hiçbir bireyin, hiçbir vatandaşın oyu kimsenin cebinde garanti değildir" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2024 - 12:50
  • Güncelleme: 12.02.2024 - 14:37

İzmir’de yerel seçime kendi logosu ve kendi adayıyla girme kararı alan Demokrat Parti’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katılımıyla açıklandı. Düzenlenen toplantıda Uysal’ın yanında Demokrat Parti Parlamento İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Haydar Altıntaş, GİK Üyesi Osman Varol, İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Partisinin yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının Dr. Burcu Bostancıoğlu olduğunu açıklayan Uysal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.  

Uysal, "İzmir'in tarihsel kimliği, demokrat kimliği elbette çok çok önemli. Geçmişle mukayese ettiğimizde kademe kademe gücünü yitirdiği gerçeğini de hepimiz biliyoruz. İzmir'in meselelerini, İzmir'in gündemini öncelik sıralaması, İzmir'i merkeze alarak bir tartışma ve rekabetin anlayışı içerisinde olacağız. Bir iç Ege'nin evladı olarak, demokratlar olarak bizim yönümüz İzmir'e dönüktür. Bu seçimin akabinde Türkiye, aktör ve kurumları ile bir siyasal iklim değişikliğine gidecektir. O açıdan da İzmir'imizin ortaya koyacağı irade önemlidir. Hiçbir bireyin, hiçbir vatandaşın oyu kimsenin cebinde garanti değildir. İzmirlilerimizin, İzmirli vatandaşlarımızın kendi kararlarını kendilerinin vereceği, adeta bir atama demokrasisinde dönmüş Türk siyasetinin geneli itibarıyla ifade ediyorum; bu noktada farklı bir tavır geliştirebileceğimizi, geliştirmemiz gerektiğini de ümit ediyorum" dedi.

'TÜM ADAYLARIMIZLA İZMİR'İMİZDE KENDİMİZİ ANLATACAĞIZ

Yerel seçime dikkat çeken Uysal, "Bu yerel seçim sürecinde geçmişte olduğu gibi dönem dönem İzmir'i idare etmiş bu hafızamızla beraber, millet önünde kuvvetli bir alternatif olmak için var gücümüzle tüm arkadaşlarımızla çalışacağız. Ayın 20'sine kadar teşkilatlarımız çalışıyor, kademe kademe ilçe adayları açıklanacak. Yerel seçimler çok kıymetli. Adımımızı sokağa attığımız andan itibaren yerel yönetimlerle karşı karşıyayız. Sadece birinci derece belediyecilik hizmetleri değil, onun ötesinde artık belediyeler mahallenin, ilçelerin, beldelerin, şehirlerin, büyükşehirlerin sadece bugünü değil, yarını da kucaklayacak bir vizyonla buluşturma mecburiyetimiz var. 'Tarih milletlerin yarışıdır' deriz ama artık şehirlerin de yarışıdır. Hızla değişen bir dünyada bu manada yerel yönetimlerin o ilin, o büyükşehrin gelişimine çok önemli katkılar sağladığını biliyoruz. Bizler, Demokrat Parti olarak tüm adaylarımızla beraber İzmir'imizde kendimizi anlatacağız. Bugün Türkiye'de siyasetin siyahla beyaz arasına sıkıştığı iklimde maalesef tezi olan bir siyaset anlayışı siyasetimize hakim değil. Daha çok karşıtlık üzerinden ve soğuk savaş döneminin psikolojisi içerisinde mesafelerin açıldığı o karşıtlık değerler üzerinden siyasetle beraber milletimizin gerçek gündemi konuşulamaz halde" diye konuştu.

‘DEMOKRATLAR DAİMA HAZIR’

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş da, “Öncelikle Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı duyuracağımız basın toplantımıza başlamadan önce bu kadar yoğun programı arasında İzmir’e ayrı bir önem atfederek bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan Demokrasi Davamızın Yılmaz Savunucusu Liderimiz Değerli Genel Başkanım Gültekin Uysal’a bugün de yanımızda olduğu için sizin nezdinizde saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Halkımızın haber alma özgürlüğü için; tüm zor şartlarda, son derece özverili bir şekilde gayret gösteren sizlere de davetimize icabet ederek basın toplantımıza katılım sağlamış olmanız sebebiyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Demokratların kentte daima elini taşın altına koymaya hazır olduğunu belirten Başkan Demirbaş, “Evet bildiğiniz üzere 31 Mart 2024 tarihinde ülkemiz ve İzmir olarak yerel seçimleri icra edeceğiz. Partimiz de yerel seçimlere İzmir’de efsane büyük Kırat logosu ve kendi adayıyla girecek. Bu doğrultuda İl Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana İzmirli hemşerilerimizin teveccühüne ve güvenine layık olabilecek nitelik ve vasıflara sahip Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarımızı Genel Başkanımıza, Genel İdare Kurulumuza, Merkez Karar Kurulumuza sunmak için gece gündüz çalıştık. Bu görevi İzmir’de layıkı veçhile ifa edebilecek, İzmir için varını yoğunu ortaya koyacak, İzmir’in demokrat yapısına uygun pek çok dava arkadaşımız Demokrat Parti İzmir BBB adayı olabilmek adına o kadar heveslilerdi ki bu heves ve azim ülkemizin ve İzmir’in hak ettiği demokrat yönetime kavuşacağına olan inancımızı gün geçtikçe perçinledi. Neticede bugün Genel Başkanımız huzurunda GİK, MKK kararları uyarınca İzmir’in demokrat yapısına uygun bir Belediye Başkan Adayını sizlerle buluşturuyorum. Kendisini İzmir yakından tanıyor. Belediye Meclis Üyesi olarak uzun yıllar metropol ilçemiz Konak’ın daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir yer haline gelmesi için büyük emek ve çaba sarfetti. Şimdi de bu mücadelesini bütün İzmir sathına yayacak. Doktor Burcu Bostancıoğlu İzmir’in güzelliklerini koruyarak, çevre dostu projelerle kentimizi daha yeşil ve sağlıklı, depreme dayanıklı bir yaşam alanına dönüştürecek o isim. Demokrat Parti olarak, İzmir için birlikte daha güzel yarınlar inşa etmek amacıyla yaşadığı kentte taşın altına elini koymaya hazır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak isteyen pek çok arkadaşımızdan onlarca aday adaylığı başvurusu aldığımızı belirtmiştim. Miting meydanlarında değil darağacının altında kefen giyenlerin partisi Demokrat Parti’nin neferi olarak iddia ortaya koyan, medeni cesaret gösteren tüm aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben Demokrat Parti İzmir İl Başkanı olarak tüm hemşerilerimize söz veriyorum Allah nasip ederse İzmir’de Demokrat Parti iktidar olduğunda hiçbir İzmirli vatandaşımızı ötekileştirmeyeceğiz. Tüm İzmirlileri kucaklayacağız. Tarlada izi olan her İzmirli’nin harmanda yani şehrin yönetiminde sözü olacak. Çünkü biz Demokratız. Biz Demokrat Partiliyiz. ‘’Artık yeter lafı daha fazla uzatmayalım. Çünkü söz Milletindir. Artık yeter lafı daha fazla uzatmayalım söz İzmirli’nindir.” şeklinde konuştu.

'İZMİR, KADIN DOSTU BİR ŞEHİRDİR'

DP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burcu Bostancıoğlu ise "Kadınların seçme ve seçilme hakkı kazanmasının bir medeniyet meselesi olduğunu gösteren, Türkiye'de ve dünyada kadın hakları konusunda önemli bir dönüm noktası yaratan ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarım. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının ışığında bir kadın siyasetçi olarak büyükşehir adayı olmak büyük onur ve sorumluluktur. Bu sadece bir seçim yarışı değil, aynı zamanda Atatürk'ün başlattığı mücadeleyi ve kadınların toplumda daha fazla yer almalarına katkıda bulunma fırsatıdır. 3 kuşak İzmir kadınıyım. İzmirli kadınların temsiliyim. İzmir, kadın dostu bir şehirdir” dedi. 

Dr. Burcu Bostancıoğlu kimdir?

Dr. Burcu Bostancıoğlu 18.08.1980 yılında İzmir Karşıyaka’da doğdu.

Üç kuşak İzmirli olan Bostancıoğlu İlkokul, ortaokul, lise öğrenimini Karşıyaka’da tamamladı.

Lisans ve Yüksek Lisansını İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde, Doktorasının da İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamlamıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Dr. Burcu Bostancıoğlu Türkiye’nin ve dünyanın en büyük problemlerinden biri olan Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda çalışmalar yürütmüş İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde “Sanat Terapisi” alanında Türkiye’de madde bağımlılığında ilaçsız tedavi yönteminin kullanılması üzerine Doktora programını bitirip (Ph.D) unvanını almıştır.

Dr. Burcu Bostancıoğlu 2014 yılında İzmir’in Konak ilçesinde kurulan “ Bir Hayata Dokun Derneği “ kurucu başkanıdır. Bostancıoğlu, alanı olan Madde Bağımlılığı ile mücadele konusunda İzmir’de birçok projeye gönüllü olarak hizmet etmiştir. Bostancıoğlu, 2017-2023 yılları arası Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İzmir Denetimli Serbestlik ve Bir Hayata Dokun Derneği işbirliği ile Denetimli Serbestlik kapsamında olan kişilere gönüllü “Sanat Terapisi Rehabilitasyon programları” vermiştir.

Bir Hayata Dokun Derneği ve İş -Kur destekli doğudan batıya göç etmiş ev hanımlarına yönelik uluslararası sertifika programı kapsamında İzmir’de 50  kadına ev ekonomisine katkı sağlayabilecekleri eğitimleri almalarını sağlamıştır.

Uluslararası proje yazma uzmanı olan Dr. Burcu Bostancıoğlu, 2017- yılında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mali Destek programına yazdığı “ Bir Umut Ol “ projesiyle 15-25 yaş arası maddeye bulaşmış ve risk grubu olarak nitelendirilen gençlerin topluma geri kazandırılması adına proje koordinatörü olarak gençlere ön muhasebe eğitimi, beden dili eğitimi ve sosyal uyum eğitimleri sonucunda iş imkanları oluşturulmuş ve gençler topluma geri kazandırılmıştır.

2020- yılında İçişleri Bakanlığına yazdığı “Sıfır Kayıp” projesiyle 15-25 yaş arası Denetimli Serbestlik yükümlüsü gençlere mesleki eğitimler verilip iş imkanları sağlanarak gençlerin topluma entegre olması ve yaşamın içerisinde yer almalarına imkân tanınmıştır.

2019 yılında İzmir Konak Belediyesi’nde Meclis üyesi olarak göreve başlayan Dr. Burcu Bostancıoğlu Türkiye’de ilk kez bir belediyede Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu’nun kurucusudur. Meclis üyeliği döneminde İzmir’in Tepecik bölgesinde Bakanlık projesi işbirliği ile İzmir’de ilk kez Madde Bağımlılığı ile Mücadele “Gençlik Merkezi” kurucusudur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.