Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş: Trol çalışmaları ileride iddianamelere geçecek

Demirtaş: Trol çalışmaları ileride iddianamelere geçecek

Süleyman Soylu'ya bağlı bir 'troll ordusu' olduğu iddialarıyla ilgili paylaşım yapan Selahattin Demirtaş, "Medyadaki trol çalışmaları, ileride iddianamelere siyasi darbenin medya ayağı olarak geçecektir" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2023 - 17:15

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıkladığı "troll ordusu" belgeleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Demirtaş, "Medyadaki trol çalışmaları, ileride iddianamelere siyasi darbenin medya ayağı olarak geçecektir. Yani Süleyman Soylu, Alpay Özalan gibi trol başlarının ve trollerin karalama niteliğindeki paylaşımlarını beğenip yaymadan önce herkes iyi düşünsün derim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı müşaviri olduğunu söylediği Emin Şen'in, sahibi veya ortağı olduğu şirketler aracılığıyla Süleyman Soylu'nun bakan olduğu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlıklarından milyonlarca liralık ihaleler aldığını aktardı. Özel ardından, AK Parti'nin troll hesaplarına yön veren 25 kişilik bir Telegram grubundaki yazışmaları gösterdi. Şen'in de içinde bulunduğu ve troll hesaplarında yaratılan yalan haberlerin 8 bin trolle servis edildiğini ileri sürdü. Özel, "Ebabillerden biri de Alpay Özalan, o da gidiyor onu paylaşıyor" demişti.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıkladığı "troll ordusu" belgeleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Demirtaş, "Medyadaki trol çalışmaları, ileride iddianamelere siyasi darbenin medya ayağı olarak geçecektir. Yani Süleyman Soylu, Alpay Özalan gibi trol başlarının ve trollerin karalama niteliğindeki paylaşımlarını beğenip yaymadan önce herkes iyi düşünsün derim" ifadelerini kullandı. Ne olmuştu? CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı müşaviri olduğunu söylediği Emin Şen'in, sahibi veya ortağı olduğu şirketler aracılığıyla Süleyman Soylu'nun bakan olduğu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlıklarından milyonlarca liralık ihaleler aldığını aktardı. Özel ardından, AK Parti'nin troll hesaplarına yön veren 25 kişilik bir Telegram grubundaki yazışmaları gösterdi. Şen'in de içinde bulunduğu ve troll hesaplarında yaratılan yalan haberlerin 8 bin trolle servis edildiğini ileri sürdü. Özel, "Ebabillerden biri de Alpay Özalan, o da gidiyor onu paylaşıyor" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.