Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Balaban’dan 'ön seçim' açıklaması: Ön seçimden yanayız

CHP'li Balaban’dan 'ön seçim' açıklaması: Ön seçimden yanayız

CHP Önceki Dönem Manisa İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban, TR35 TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Ön seçim hakkında görüşlerini dile getiren CHP’li Balaban, ‘’5 yıl il başkanlığı yaptım ve kırmızı çizgimiz parti içi demokrasidir. Milletvekili adaylarının hakim nezlinde üye bazlı ön seçim ile belirlenmesinden yanadır. Ön seçim olduğu zaman hiçbir partilinin ben haksızlığa uğradım deme hakkı yoktur. Ne ektiyseniz ön seçimde onu biçeceksiniz. Ön seçim aynı zamanda üyeleri de harekete geçiren bir sistem. Biz kesinlikle ön seçimden yanayız.

  • Ege Postası
  • 13.01.2023 - 15:19

EGEPOSTASI- CHP Önceki Dönem Manisa İl Başkanı ve  Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

EZİLENLERİN SESİ OLMAK İÇİN ADAY OLDUM 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, 2023 seçimleri için milletvekilliğine aday adayı olduğunu açıkladığı gün miting gibi bir katılımın gerçekleştiğini belirterek, ‘’Milletvekili aday adalığını açıkladığı gün miting bir 46 yıldır sosyal demokrat mücadele varolmuş bir insanım. Bizim dünya görüşümüzde dil, din, ırk, sınıf ayrımı yok herkesi kucaklıyoruz ve herkese aynı gözle bakıyoruz. Bizim dünyamızda tek fark meslek farklılıklarıdır. 46 yıllık emek istifa ettiğim gün beni de duygulandırdı. Grup Başkanvekilimizin, ilçe başkanlarımızın, kadın ve gençlik kollarımızın katılması çok önemli. Miting gibi bir katılım oldu. Bizim aday adaylığı açıklamamız bir miting gibi geçti. Bizim en önemli argümanımız mağdurların, ezilenlerin parlamentoda sesi olmak. Nerede bir mazlum, ezilen varsa onlara dokunup kurtarmak. Bizim ana hedefimiz bireysel kurtuluştan çok toplumsal kurtuluş. Sistemi değiştirmek. Yolsuzluk düzenine son verip ahlaklı düzeni kurmak. Yoksulluk düzenine son verip sosyal ve ekonomik adaletin Türkiye’de egemen olduğu bir sistemi kurmak. Liyakate dayalı, emeğe ve adalete dayalı kadroları oluşturmayı hedefliyoruz. Bireysel dokunuş tek başına çözüm değil. Esas çözüm sistemi yeniden kurmak. AKP’nin yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk düzenine son vererek toplumsal çıkara dayalı bir sistemi kurmak. Bizim amacımız Semih Balaban milletvekili olsun değil, toplumsal düzeni kurmaya katkı verecek ve diyet borcu olmayan kadroların parlamentoda yer alma mücadelesidir’’ ifadelerine yer verdi. 

ÖN SEÇİMDEN YANAYIZ 

Ön seçim hakkında görüşlerini dile getiren CHP’li Balaban, ‘’5 yıl il başkanlığı yaptım ve kırmızı çizgimiz parti içi demokrasidir. Milletvekili adaylarının hakim nezlinde üye bazlı ön seçim ile belirlenmesinden yanadır. Ön seçim olduğu zaman hiçbir partilinin ben haksızlığa uğradım deme hakkı yoktur. Ne ektiyseniz ön seçimde onu biçeceksiniz. Ön seçim aynı zamanda üyeleri de harekete geçiren bir sistem. Biz kesinlikle ön seçimden yanayız. Hiçbir ilde yapılmıyorsa, buna bir şey demek bizim haddimize değil. 5 ilde yapılırsa inanıyorum biri Manisa olacaktır. Bizim irade beyanımız net ve açıktır. Böyle bir talebimiz vardı ve Sayın Salıcı’ya bildirdik. 81 ilin hiçbirinde yapılmıyorsa, Genel Merkezin takdiridir, buna da saygı duymak gerekir’’ dedi. 

MİLLET İTTİFAKI OLARAK UYUMLU ÇALIŞAN ŞEHİRLERİN BAŞINDAYIZ 

Manisa’da CHP’nin güçlü bir yapısı olduğuna dikkat çeken Balaban, ‘’Manisa tarihinde hiçbir zaman partimiz Genel seçimlerde birinci parti olamadı. Bizim  hedefimiz tarihinde olmayan bir başarıyı yakalayıp, CHP’yi Manisa’da birinci parti yapmak için çalışacağız. Birlik ve beraberlik olduğunda her sorunu aşarız. Genel Merkezden bize anket sonuçları geliyor. AKP ile Manisa’da kafa kafayayız. Bundan sonraki süreçte halka kendimizi iyi anlatmalıyız, Türkiye’de 6’lı masanın en uyumlu olduğu şehirlerin başında Manisa geliyor. Biz Genel Başkanlarımızdan daha bize talimat gelmeden İYİ Parti İl Başkanı Eryılmaz ile birlikte kahvaltı düzenledik. 6 parti bir araya geldik ve ardından her ay bir partinin ev sahipliğinde bu düzenli görüşmelerimizi yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

SİYASİ İRADE SERMAYEYİ TERCİH ETTİ 

Ülkemizi derinden etkileyen ekonomik krizin çiftçinin, üreticinin ve esnafın belini büktüğünü belirten CHP’li Semih Balaban, ‘’Üreticiye tam destek olunmalı. Tarım kanunu diyor ki; Türkiye’deki milli gelirin her yıl en az yüzde 1’I karşılıksız olarak tarım üreticisine dağıtılır. Kur korumalı Mevduata verilen paranın yarısı üreticiye verilmedi. Siyasi irade sermayeden yana tercih yaptı. Bizim siyasi irademizin tarafı bellidir. Emekten, emekçiden, üreticiden yanayız. Bütün mesele tercihtir. Köprüler için, demiryolları için, havaalanları, hastaneler için garanti veriyorsunuz, ama üreticiye alım garantisi vermiyorsunuz. Bağkur primi, Pandemide faizli kredi verdi. Esnaf hala belini doğrultamadı. Türkiye’de yüzde 10 kazanıyor, yüzde 40 maçı idare ediyor, yüzde 50si çok zor şartlar altında yaşıyor’’ dedi. 

MHP MANİSA’DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAYACAK 

MHP’nin Manisa’da kan kaybettiğine dikkat çeken Balaban, ‘’Ben AKP’nin yüzde 34 üzeri gösterilen anketlerin inandırıcılığına inanmıyorum. Manipülasyon ve korku var. AKP’yi farklı rakamlar ile algı yaratmak için yapılıyor. İkincisi de korku, telefonla yapılan anketlerde insanlar AKP’ye veremiyorum diyemiyor. Ben sahada olan bir il başkanı olarak, hiçbir zaman bu kadar çok AKP karşıtlığı olan çalışma görmedim. Aynı şekilde MHP karşıtlığı var. Manisa’da MHP milletvekili çıkartamayacak. Zamanında 3 milletvekiline kadar çıkmış MHP’yi hep beraber göreceğiz. Halk artık AKP’ye de onu kayıtsız, şartsız destekleyen MHP’ye de kızıyor. MHP ciddi bir erozyona uğradı.  Yüzde 99,9 olarak seçime hazırız Bu seçim için elimizden gelen her şeyi yaptık. Seçimi bekliyoruz. Hiçbir vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Umudu hep birlikte örelim. 6’lı masanın hangi adayı çıkarırsa çıkarsın, bu seçimi açık ara kazanacaktır. Hiçbir manipülasyona kulak vermeyin. Umudun adı Kılıçdaroğlu ve umudun adı 13. Cumhurbaşkanı’’  dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.