Dolar 32,3260
%-0.48
Euro 34,7382
%-0.19
Altın 2.408,120
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Çıplak semazen’ tartışmalarına CHP’li Kılıç da dahil oldu

‘Çıplak semazen’ tartışmalarına CHP’li Kılıç da dahil oldu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Uluslararası Kültür Zirvesi'nin Gala Yemeği'ndeki dans gösterileri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik sert eleştirilere tepki gösterdi. Kılıç, "Belediyelerimizle değil halkın sorunlarıyla ilgilenin. Turizm Bakanlığı yapınca tanıtım, belediyemiz yapınca değerlerimiz aşağılandı ikiyüzlülüğünüz kurtarmayacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2021 - 15:43

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz hafta sonu Agora’da gerçekleşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Kültür Zirvesi Gala Yemeği’nde Türkiye’nin kültürel değerlerinden örnekler verilen gösteriler sahnelendi.

Gecede uluslararası üne sahip dans sanatçısı Ziya Azazi de dans performansı sergiledi.

Azazi'nin üstü çıplak, semazen gösterisi üzerinden AK Parti ve MHP'li yöneticiler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alan açıklamalarda bulundular.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise eleştirilere yönelik, sosyal medya hesabından cevap vererek “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ulusal ve uluslararası birçok etkinliğinde aynı gösteri ile yer alan Ziya Azazi üzerinden değerlerimizi ayaklar altına almakla kalmıyor, birlik beraberliğimizi de hedef alıyorlar. Bu çirkin saldırıları halkımızın temiz vicdanına havale ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

"BELEDİYEMİZLE DEĞİL, HALKIN SORUNLARIYLA İLGİLENİN"

Tartışmalara CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da dahil oldu. Soyer’in paylaşımını alıntılayarak sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

“Önce diyanet işleri başkanını sahaya sürdüler sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği üzerinden din istismarına çıktılar. Belediyelerimizle değil halkın sorunlarıyla ilgilenin. Turizm Bakanlığı yapınca tanıtım, belediyemiz yapınca değerlerimiz aşağılandı ikiyüzlülüğünüz kurtarmayacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.