Dolar 32,4293
%0.02
Euro 34,7916
%-0.03
Altın 2.431,630
%-0.14
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de bu kez de ikramiye krizi

Çiğli’de bu kez de ikramiye krizi

31 Mart seçimleri sonrası işçi çıkarmasıyla gündeme gelen Çiğli Belediyesi’nde şimdi de ikramiye krizi yaşanıyor. Maaşla birlikte yatacağı sözü verilen ikramiyeler yatırılmayınca işçiler belediye yönetimini protesto etti. Verilen sözler tutulmadı işçi soluğu belediye önünde aldı

  • Ege Postası
  • 20.12.2019 - 18:14

EGEPOSTASI - Çiğli Belediyesi’nde ikramiye ayı olan Aralık ayında maaşlar 5 gün geç yatarken, maaşla birlikte yatırılacağı söz verilen ikramiyeler yatırılmadı. İşçiler belediye önünde protesto eylemine başlarken, ikramiyesi yatmayan işçiler belediye önüne akın etti. Öte yandan ikramiyelerin yarın da yatırılmaması halinde işçilerin protestoyu eyleme dönüştürecekleri ve şantiye kapılarına kilit vuracakları konuşuluyor.  İşçiler belediye önünde 'Derhal ödeme yapılsın' sloganları attı. 

Çiğli Belediyesi işçilerinin, kendileriyle şantiyede kahvaltı yapmak için gelen CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’a maaş ya da ikramiyede eksiklik olacağını söyleyerek kahvaltıya katılmadıkları öğrenildi. Daha sonra durumu öğrenen Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Kiriş, işçileri yatıştırmak için şantiye alanına geldiği ifade edildi. Başkan Yardımcısı Kiriş’in ‘Arkadaşlar bu bir bilgi kirliliğidir. Asparagastır. Bugün mesai saati bitiminden itibaren hem maaşınız hem de ikramiyeniz yatmış olacak’ diyerek işçilere söz verdiği öğrenildi. Başkan yardımcısının sözüne güvenen işçilerin şantiyede Kiriş ve Özcan’la birlikte kahvaltı ettiği öğrenildi. Ancak gelinen süreçte maaşlar yatarken ikramiyeler yatırılmadı.

3 OCAK’A KADAR YATACAK SMS’İ

Maaşla birlikte yatmayan ikramiye nedeniyle mesai saati bitimiyle belediye hizmet binası merdivenlerinde bekleyen işçiler verilen sözün tutulmaması üzerine durumu protesto etmeye başladı. İşçilerin merdivende beklediğini gören belediye yetkilileri işçilere ikramiyenin 3 Ocak 2020’ye kadar yatırılacağını belirten SMS gönderdiği aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.