Dolar 32,3993
%0.12
Euro 34,8101
%0.05
Altın 2.404,810
%0.33
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Doğruer İzmir'in 3 temel sıkıntısını açıkladı: İZBETON, İZSU ve iletişim!

Başkan Doğruer İzmir'in 3 temel sıkıntısını açıkladı: İZBETON, İZSU ve iletişim!

TV 35 ekranlarında yayınlanan 8. Gün programına katılan Kınık Belediye Başkanı AK Partili Dr. Sadık Doğruer, projelerini anlatarak, Kınık için hayallerinin neler olduğunu anlattı. Başkan Doğruer'den TV35'e çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 20.12.2019 - 16:13

EGEPOSTASI- “Biz sadece elçiyiz” diyen AK Partili Başkan Dr.Sadık Doğruer, “Parti dışında bize oy veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yüzde yüzün başkanı olmaya söz vermiştim. Öyle davranacağım. Kutuplaşmaya hiç gerek yok” dedi.

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, altıncı yılına varan başkanlık döneminde vatandaşın taleplerini önceleyen bir hizmet anlayışı içinde olduğunu söyledi.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadik Doğruer, İzmir’in üç temel sıkıntısının İZBETON, İZSU ve iletişim sıkıntısı olduğunu savunarak, “İZSU’nun tadilatlarının yapılışındaki koordinasyonsuzluk, İZBETON, iletişim sıkıntımız var dedim. Sağ olsun Tunç Bey doğru hamleyle muhtarlar toplantısı yaptı. Orada bütün kurumlar vardı. Umarım iyi olacak. Ben sokak yeniliyorum İZSU gelip yolu kazıyor. Ya kardeşim önceden söylesene. Ya da koordinasyon toplantısında bana söyle. Halka eziyete de devletin parasını boşa atmaya da gerek yok. Bu üç sorun halledilirse İzmir’de birçok sorun çözülür” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

15 Temmuz akşamında devletini, milletini, bayrağını seven herkesi meydanlara davet ettik. Terör bizim kırmızı çizgimizdir. Bayrağın karşısında olan herkesin karşısındayız. Devletimiz dimdik ayakta. Biz de devletimizin yanındayız.

Şükür ve vefa diye bir şey var

Gelsinler açık oturum yapalım. İzmir’de eskiden anjiyo yapılmazdı. Biz anjiyo hastasını otobüsle Ankara ve İstanbul’a sevk ederdik. Devlet sadece otobüs biletini öderdi. Şu anda aksaklıklar elbette vardır, daha iyisi elbette olmalı. Bir de şükür ve vefa diye bir şey var.

Konak Tüneli için de olumsuz demişlerdi

On yıl sonra telefonum olmuştu. Şimdi tüm çocukların elinde telefon var. Geldiğimde 3,5 saatti İzmir Kınık arası, şu anda 55 dakika. İsterseniz ücretli yolu kullanırsınız ya da diğer yolu kullanırsınız. Konak Tüneli için de olmaz demişlerdi.

Denenmiş denenmez

Çok bir şey getireceği yok. Mevcut iktidarda bakanlık yapmış iki isim, en azından bir tanesi parti durumunda. Diğeri de kurmak üzere. Abdüllatif Şener ve Erkan Mumculardan öteye gideceklerini sanmıyorum. Abdüllatif Bey de Erkan Bey için de sonuç malum. İnsanlar denenmişi denemek istemez. Hiçbir şey değişmeyecek. Tabi ki herkes demokrasi gereği parti kurabilir.

Kınık’ı iktidar belediyeciliği ile tanıştırmaya söz vermiştik

2014 yılında Sayın Binali Yıldırım ile seçim kampanyasını birlikte yürütme şansını bulduk. Onu belediye başkanı yapamadık. Yüksek oy aldı. Ama başbakan yaptık. Binali beyin proje ekibiyle çalıştık. Devamlı temas halinde olduk. Partimiz, kadın, ve gençlik kollarımızla vatandaşların taleplerini toplamıştık. Vefalı bir insan olarak o da bize sürekli geldi. Biz de iktidar belediyesi ile Kınık’ı tanıştırmaya söz vermiştik. O nedenle tüm projelerimizde vekil ve bakanlarımızın imzası vardır. Ben sadece bir elçiyim. Ankara ile sürekli temas halinde olduk.

Yüzde yüzün başkanı olacağım

Büyükşehirden geldiği kadar dikeyde de bakanlıklardan aktığı kadar. Sayın Binali Yıldırım’ın yüzde yüz katkısı var. Kendisine ve tüm partili büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bir devlet hastanesi açtık. Bunun siyaseti olur mu hiç' Bir sosyal tesis açtığımızda herkes yararlanabiliyor. Tüm icraatlarımızdan 30 bin insan yararlanıyor. Parti dışında bize oy veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yüzde yüzün başkanı olmaya söz vermiştim. Öyle davranacağım. Kutuplaşmaya hiç gerek yok.

Ben sadece bir elçiyim

Kınık kırsalda olduğu için sosyal donatı alanları da yapıyoruz. Aksi durumda ilçeden göç olur. Kültür merkezi ve öğretmen evi projesi önemli. Tam önünde yeraltı otoparkıyla bir tören alanı olacak. Cumhuriyet bayramlarını bu demokrasi meydanında yapacağız. Otel, amfi tiyatrosu, kültür merkezi, halk eğitim merkezi, spor koordinasyon merkezi ile birlikte bir yaşam alanı olacak. Sadece projenin bütçesi 16 milyon tl. Devlet imkanlarını Kınık’a getirme konusunda ben sadece bir elçiyim.

Çocuklar için projelerimiz var

Milli eğitimin eğitim merkezi ilan edilirsek hem Kınık ekonomisine girdi sağlanacak, hem ilçenin çehresi değişecek. 3 bin metrekarelik bir kafeterya yapıyoruz. Çocuk şehri yapıyoruz şimdi. Trafik eğitim seti olacak. Çocuk adası dediğimiz oyun adası olacak. Çocuk çiftliği olacak. Çocuklara burada farkındalık eğitimi vereceğiz.

Ücretsiz diş tarama-tedavisi, hasta nakli yapıyoruz

Hasta olmak şartıyla ücretsiz getirip götürüyoruz. Olumlu geri dönüşler var. Çok dua aldığımız bir proje. Üç araç değiştirerek DEÜ’ye gittiğinizi düşünün. Bir refakatçi olmak üzere iki kişiyi ücretsiz taşıyoruz. Üç tane ambulansımızla zor günlerinde İzmir’e götürüp getiriyoruz. Ayrıca her gün ücretsiz diş taraması ve tedavisi yapıyoruz. Yatalak hastaların hastaneye sevki, raporlarının yenilenmesi için de ekiplerimiz getirip götürüyor. Her hafta da yatan hastalarımızı hastanede ziyaret ediyoruz beş yıldır. Ödülü layık görmüşler. Bizim için onur verici. Zor gününde insanın yanında olmak önemli. Biz sadece vesileyiz.

İZSU, İZBETON ve iletişim sıkıntısı çözülürse….

Tam sormuyor. Önceki dönemde de bu dönemde de büyükşehir belediyesi ile barışçı bir politika yürüttüm. Kavgacı bir tip değilim. Ama kavgadan da korkmam. Revizyon edilmesi gereken en önemli madde stratejik planı 5 yılda bir değil 3 ayda bir en azından koordinasyon toplantısı şeklinde yapmalıyız. Tunç beye de net söyledim. Olumlu bir görüşme oldu. 6 yılımı özetledim. İZSU’nun tadilatlarının yapılışındaki koordinasyonsuzluk, İZBETON, iletişim sıkıntımız var dedim. Sağ olsun Tunç Bey doğru hamleyle muhtarlar toplantısı yaptım. Orada bütün kurumlar vardı. Umarım iyi olacak. Ben sokak yeniliyorum İZSU gelip yolu kazıyor. Ya kardeşim önceden söylesene. Ya da koordinasyon toplantısında bana söyle. Halka eziyete de devletin parasını boşa atmaya da gerek yok. Bu üç sorun halledilirse İzmir’de birçok sorun çözülür.

Eş güdüm toplantıları önemli

Yeraltı otopark yapacağız mesela üstünü de büyükşehir yapacak. İşte bunları koordinasyon içinde yaparsak o nedenle eşgüdüm toplantıları önemli. Siyaset her zaman olur önemli olan vatandaşın taleplerini çözmek. Kendisini karşıladım, beraber tüm toplantılara gittik, Kınık kazandı. Karşılamada, ağırlamada, uğurlamada kusur etmeyiz. Tunç Bey büyükşehirde biz burada çalışıyoruz.

Çalışınca oluyor

1 Nisan sabahı Kınık halkı devam derse ben şantiyemde olacağım demiştim. Öğleden sonra iki üç gibi boşluk buldum ama kazandıktan hemen sonra şantiyelere gittim. Çalışmadan bu iş olmaz. Çalışınca oluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.