Dolar 32,2643
%0.08
Euro 34,7266
%-0.13
Altın 2.401,710
%-0.31
Bist-100 10.209,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çavuşoğlu yarın TBMM'de vekilleri bilgilendirecek

Çavuşoğlu yarın TBMM'de vekilleri bilgilendirecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve Türkiye açısından yaşanan süreç ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda yarın milletvekillerine bilgi verecek. Görüşmenin kapalı oturumla yapılacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 01.03.2022 - 18:00

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın Meclis’te bilgilendirme yapacağını söyledi. Özkan, "Malum Ukrayna krizi ülkemiz açısından doğrudan sonuçları olan, Rusya Ukrayna ilişkileri, bölgemizin barışı acısından ve küresel barış açısından çok önemli bir süreç geçiriyor. İçtüzüğün 59.maddesinin 2.fıkrasında Kabine yani Dışişleri Bakanımız bizi yarın bilgilendirecek ve Meclis'e süreçler hakkında bilgilendirmeler yapacak" dedi.

KAPALI OTURUM YAPILACAK

TBMM İçtüzüğü’nün 70. Maddesi uyarınca, “TBMM Genel Kurulu, bir siyasî parti grubunun yahut yirmi milletvekilinin yazılı istemi üzerine” kapalı oturum yapabiliyor. Yarın da bu yolun izleneceği öğrenildi.

10 YIL BOYUNCA GİZLİ KALACAK

İçtüzüğe göre, kapalı oturum sırasındaki görüşmeler hakkında, kapalı oturumda bulunanlar ve bulunma hakkına sahip olanlar tarafından hiçbir açıklama yapılamıyor. Görüşme içeriği ve tutanaklar 'devlet sırrı' olarak saklanacak. Kapalı oturumu gerektirmiş olan sebep ortadan kalkınca, birleşimi yöneten Başkan, açık oturuma geçilmesini teklif edecek ve Genel Kurul’da yapılacak oylamanın ardından, açık görüşmelere geçilecek.

Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, kapalı oturum tarihinden itibaren on yıl geçtikten sonra yayımlanabiliyor. Bunların daha önce veya sonra yayımlanması için yine Genel Kurul’da, Danışma Kurulunun teklifi üzerine oylamayla karar verilebiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.