Dolar 32,2656
%0.08
Euro 34,7488
%-0.07
Altın 2.400,120
%-0.38
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Özkan'dan TBMM'nin bilgilendirilmesi taleplerine yanıt

AK Partili Özkan'dan TBMM'nin bilgilendirilmesi taleplerine yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin gelişmeler hakkında Dışişleri Bakanlığı’nın TBMM'yi bilgilendirmesi talepleriyle ilgili olarak, "Bugün bakanlık ile takvimi konuşacağız" açıklamasını yaptı. Özkan, "İnşallah ilk fırsatta, diğer görüşme ve değerlendirmeleri yapmak suretiyle hem Meclis’imizin bilgilendirilmesi, Dışişleri Bakanı’mızın Meclis’imizi bilgilendirip gelişmeleri Meclis’imizle paylaşılması hususunda çalışmalarımızı yapacağız. Ancak şu anda yoğun diplomasi ve görüşme trafiği içerisinde İçtüzüğün imkan verdiği ve bakanımızın da ilk fırsatta, uygun olduğu ortamda inşallah bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.03.2022 - 17:27

Cahit Özkan, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda dün kabul edilen Nükleer Düzenleme Teklifi’ne yönelik eleştirilerle ilgili olarak, “Her türlü enerji kaynağına ‘hayır’ diyen zihniyet, şu anda sıfır emisyonla çalışacak nükleer santrale de ‘hayır’ diyor. Demek oluyor ki ortada akıl tutulması var. Milletin zararını kendi yararı olarak gören gayri milli muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız” yorumunu yaptı.

Avrupa Birliği'nin Rus yanlısı basın kuruluşuna engel getirmesine ilişkin soru üzerine Özkan, “Nice savaşlar gördük. Hiçbirinde basın özgürlüğüne sansüre yer verilmedi. Modern, çağdaş batının kendi çıkarları söz konusu olduğu zaman vatandaşlarımızın haber alma hakkına engel oluşturan bu tür sansüre karşı çıktığımızı ifade etmek isterim. Baskı, sansür kabul edilemez.

Ukrayna’daki gelişmeler için CHP’nin genel görüşme talebi ve Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bilgilendirme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Özkan, “Bugüne kadar meydana gelen bu tür olaylarda hükümetimiz, Dışişleri Bakanlığı’mız Meclis’imizi bilgilendirmiştir. Burada İçtüzük 59. maddenin 2. fıkrasında karşılığını bulan bir hüküm söz konusudur. Bu çerçevede bugün görüşmelerimizi tamamlamak suretiyle -malum olduğu üzere Ukrayna ve Rusya ve uluslararası karar alıcılar nezdinde Dışişleri Bakanlığı’mız ve Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun bir diplomasi trafiği var- bu çerçevede inşallah ilk fırsatta, diğer görüşme ve değerlendirmeleri yapmak suretiyle hem Meclis’imizin bilgilendirilmesi, Dışişleri Bakanı’mızın Meclis’imizi bilgilendirip gelişmeleri Meclis’imizle paylaşılması hususunda çalışmalarımızı yapacağız. Ancak şu anda yoğun diplomasi ve görüşme trafiği içerisinde İçtüzüğün imkan verdiği ve bakanımızın da ilk fırsatta, uygun olduğu ortamda inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bugün Bakanlık ile takvim ile ilgili konuşacağız” dedi. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.