Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakmur'dan çarpıcı 'adaylık' açıklaması: Ön seçim olursa adayım!

Çakmur'dan çarpıcı 'adaylık' açıklaması: Ön seçim olursa adayım!

İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında, ön seçim vurgusu yaparak 'adaylığını' duyurdu. Çakmur, "Canımla, başımla sonuna kadar ön seçim olursa sonuna kadar varım" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2023 - 14:17
  • Güncelleme: 27.11.2023 - 14:46

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı , Gençlik ve Spor Bakanı , İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı , önceki dönem Miletvekili , Buca önceki dönem Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu ziyaret etti.

"LAİKLİK TEHLİKE ALTINDA"

 Ziyaretin ardından basın açıklaması gerçekleştiren Çakmur, "Türkiye son derece önem taşıyan bir dönemeçte. Türkiye'de bir rejim değişikliğine doğru gidiliyor. Bu Anayasa ve Yargıtay'ın mücadelesi değil. Bunu bahane ederek bir anayasa değişikliğine gidilmesinin adımları atılıyor. Bu adımlar bir rejim değişikliğidir. Biz bu memlekette doğduk. Bayrağımız altında bağımsızlığı tada tada yürüdük ve buraya geldik. Eğer bugün, bu geldiğimiz yerde Türk bayrağı dalgalanıyorsa ve gittiğimiz her kentte bayraklarımız, bağımsızlığın, aydınlatmanın, esenliğimiz için, rahat ve huzur içinde olan halkın başının üstünde dalgalanıyorsa, biz bu bağımsızlığı Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun kurduğu rejime bir büyük düşmanlık sürüyor. Kadın hakları, kadın erkek eşitliği yurttaş eşitliği... En önemlisi Türkiye'de halkın Türkiye Cumhuriyeti'nde huzur içinde, rahat yaşamasını sağlayan laiklik bir büyük tehlike altında.. Cumhuriyet düşmanlığını, laiklik düşmanlığını, özgürlük düşmanlığını görüyoruz" dedi. 

"BIRAKIN DOSYA ALMAK İÇİN KUYRUK OLMAYI" 

31 Mart Yerel seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Çakmur, "Şimdi 31 Mart'ta bir yerel seçim olacak. Bu seçimin öneminin çok büyük olduğunu düşünüyorum. Bu seçimde bir kez daha eğer bir uçtan Edirne'den Diyarbakır'a, Van'a, Muş'a, Mardin'e, Trabzon'a, Rize'ye Edirne'ye Ankara'ya, İstanbul'a bütün yaşayan yurttaşlarımın özellikle kadınların hakları yönünden çok önemli bir seçime giriyoruz. Adım adım, laik, demokratik cumhuriyetin yıkılmakta olduğunu görüyoruz. Bütün bunları görerek tüm politikacı arkadaşlarıma sesleniyorum. Partili yöneticilerimize sesleniyorum. Lütfen koltuk kavgasını ve koltuk severliği bırakın. Yurtsever olun. Bugün Yurtsever olma günüdür. Bırakın koltuk için dosya alma hevesinde kuyruk olmayı. Halka gidin. Halkla beraber olun. Üç tane kamerayla halka gidip esnafa gidip hayvancılara gidip gösteri yapmayın. Her gün sokaklarda olun. Her gün meralarda, mezralarda, Anadolu topraklarında olun. Çünkü nefes alıp verdiğiniz yerde yaşayan o halkın babaları, dedeleri sizler için bizler için Çanakkale'de cumhuriyet rejiminin kurulmasında, bağımsızlığımızın Yunan'a, İtalya'na, Fransız'a karşı emperyalistlere karşı verilen savaşta onlar yurtları için öldüler. Bunu asla aklımızdan çıkarmamakta yarar var" ifadelerine yer verdi. 

"BU KADAR MI ZAVALLISINIZ?"

Çakmur açıklamasının devamında, "Cumhuriyet Halk Partisi tabandan mı yönetilecek, tavandan mı yönetilecek? Halk bilmez, örgüt bilmez, üyeler bilmez. Eğer bu partiyi yönetenler dünden bugüne 30 yıldan beri ben bilirim diyorlarsa ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin 13 defa mağlubiyetinde haksız demokrasi anlayışı, örgütsüz demokrasi anlayışı oldu. Ne zaman örgüte gittik, ne zaman örgütle beraber olduk? O zaman kazandık, iktidar olduk. Bu parti yüzde 46 oy almış bir parti. Ittifak, ittifak Bu kadar mı zavallısınız? Bu kadar mı bedbahtsınız? Bu kadar mı güçsüzsünüz? Partiyi önce örgütten koparıyorsunuz. Halktan koparıyorsunuz. Yalnızlaştırıyorsunuz. Ondan sonra diğer 6 tane partiye gidiyorsunuz, şimdi bile biz ittifak olursak kazanacağız. Kendinize güveniniz yok mu? Ne kadar üzüntülü bir durum? O parti reddediyor, bu parti reddediyor. Şimdi yaptığınız yanlışlıklar yüzünden o 39 milletvekili, Anayasada oyları vererek rejim değiştirecek bir Türkiye yarattığında hiç mi vicdanınız sızlamayacak? Halkı unutmayalım. Yürürken demokrasiyi unutmayalım. Yürürken Atatürk'ün kurduğu rejimi unutmayalım. Şu hale bakın. Dosya almaya koşun koşun dosya" ifadelerini kullandı. 

"ANKET PARTİSİ Mİ?"

Yerel seçim için anket çalışması yapılmasına tepki gösteren Çakmur, "Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan halkın ve kurultayın önünde siz ön seçim vaadinde bulunduysanız, ön seçime gideceksiniz. Ön seçimin tırnak içindeki tanımı bellidir. Yurttaşlık kitaplarından bile var, demokrasi, özgürlük, halkın, halk için halk tarafından yönetimine 'demokrasi 'derler. Şimdi bu yaşananın nerede demokrasisi var arkadaşlar? Önce temayül yoklaması, ondan sonra geldik son durağa, anket. Ya bu parti anket partisi mi ? Kimse kimseyi kandırmasın. Politikacılar yalan söylemesin. Hepimiz bunun içindeyiz.  Yeter artık bu kadar halka söylenen yalanlar. Yalancı olmayalım. Doğruları söyleyelim. Mertçe, yiğitçe, dürüstçe doğruları söyleyelim. Çocuklarımıza kötü örnek olmayalım. Anketler yapıldı. Hiç mi ders almadınız? Kimseyi kınamak için bu kürsüde değilim. Kimseye kötülüğü düşünmem. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız yaşamasını isteyen bir yurttaşı. Anketlerin bir tanesi doğru çıktı mı? Milyarlar verildi anket şirketlerine. Hani bizim Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı oluyordu. Şimdi o cumhurbaşkanlığı köşkünde kim oturuyor? Şimdi dönüyoruz. O anketlerin bir tanesi doğru çıkmamış milyarlar harcanmış parti kasasından ancak biz dönüyoruz, dolaşıyoruz yine anket diyoruz. Örgüt yok. Aklınızı başınıza toplayalım. 31 Mart'ı kaybedersek Cumhuriyeti, kadın haklarını, özgürlüğü, demokrasiyi kaybederiz. Bu altında yaşadığımız rejim, bizi zifiri karanlığa götürür. Aydınlığı savunacaksak, mutlak olarak örgütümüze güvenmeliyiz. Örgütümüze inanmalıyız. Örgütümüzle iktidara gelmeliyiz. Hesap genel başkanlara, genel merkezlere verilmez. Halkın içinden gelenler halka mücadele vererek vererek gelenler halka hesap verir. Atananlar da genel başkanları da genel merkezlere hesap verir. Biz genel merkez partisi, genel başkanların emrinde bir parti olmamalıydı. Halkın emrinde parti olmalıyız. Halkın gücüyle yürümeliyiz" diye konuştu. 

ÖN SEÇİM HATIRLATMASI: YUKARIDAKİ ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'ön seçim' vaadini hatırlatan Çakmur, "60 yıldan beri ben siyasetin içindeyim. Bu 60 yıllık üyelikte bana verdiğiniz kamu görevini yapmaya çalıştım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara geldiği dönemlerde o kamu görevli yapmaya çalıştım. İzmir'e hizmet etmeye çalıştım. Ama yüzünüzün karası olmadım, elimi kirletmedim, vicdanımı kirletmedim. Ben belediyeyi zenginleşme organı görmedim. O şirketlerde bir kuruşun hesabını sora sora yürüdüm. Tansaşları yaşadınız. O deniz yoluyla neler yapılacağını hepiniz gördünüz. Hiçbir hakkınızı kimseye yedirmedim. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; 'bizi mahveden emperyalizme bizi yutan kapitalizme karşıyım'.  Ben bizi yutmakta olan kapitalistlere gerçekten meydanı boş bırakılmamasını isterim. Sosyal demokraside halkın ekonomide sosyal hayatta egemen olmasını isterim. Yukarıdaki arkadaşlarım size sesleniyorum. Bu bir onur adımı. Söz veren sözünü tutacak. Benim elime geçti, Parti benim mülküm demeyin. Parti kimsenin mülkü değil, oranın tek bir sahibi var. Örgüt...Genel merkezdekiler, genel başkanlar dahil. Hepsi kiracı. Malın sahibi örgüt. Bu partinin sahibi bu mülkün sahibi üyeler. Partizanlık yapmayalım. Bu belediyelerde A partisi, B partisi, c partisi olmaz. Halk şunu demeli, "Ben senin partine karşıyım kardeşim. Pazar günü ön seçim olacak. Ama Konak, Buca, Bornova Belediye Başkanı eğer ön seçimde seçerseniz benim oyum onlara feda olsun. Büyükşehre şunu seçerseniz benim oyum ona. Oy vereceğim diyorsa iktidara bu parti gelir. Belediye de gelir. CHP'lilerin oyu değil bir muhalif dahi hakka hukuka riayet ediyor diyorsa bu seçimde, büyükşehirde de belediye seçimlerinde de kazanış olur" ifadelerine yer verdi. 

"ÖN SEÇİM VARSA ADAYIM"

Ön seçimin yapılması durumunda aday olduğunu açıklayan Çakmur, "Son olarak lütfen örgütün önüne sandığı koyun yargı güvencesinde ellerinizi siyasiler olarak çekin. Yeter bu koltuk severlik. Adamımı getireyim. Kimse kimsenin adamı değil. Özgür insan kimsenin adamı olmaz. Baş eğmez. Namusluluğun, dürüstlüğün söz konusu olduğu yerde hırsızlara sömürücülere vurgunculara karşı korkmayacağız. Cumhuriyet, özgürlük, demokrasi, büyük tehdit altında. Onun için sonuna kadar bu örgütle beraber nasıl Mustafa Kemal Atatürk canıyla mücadele etti. Ben de canımla, başımla sonuna kadar ön seçim olursa sonuna kadar  varım. Aday olmaktan ve koltuktan önce ilkeler önemli. Bu sebeple il başkanı ile görüştüm ve kaant önderi olarak ön seçim istendiğini vurgulandım. Şimdi eğer bu sandık olursa,  partinin içine demokrasi 30 yıldan sonra ilk kez girerse ben o koltuk için değil, demokrasinin ve özgürlüğün hakkını tam olarak yaşamak ve yaşatmak için elbette ki ben sonuna kadar halkla beraber örgütle varım" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.