Çağatay Güç’ten Onur Yiğit’in görevden uzaklaştırılmasına sert tepki
Kemal Kılıçdaroğlu MYK'sının kararı ile İzmir İl Başkanlığı görevinden alınan Çağatay Güç Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. Güç, kararın hukuki değil, “art niyetli siyasi bir tasarruf” olduğunu savundu.
- Ege Postası
- 03.07.2026 - 23:29
- Güncelleme: 04.07.2026 - 00:48
EGEPOSTASI- Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çağatay Güç, soruşturmaya konu edilen iddiaların Balçova Belediyesi ile ilgili olmadığını belirterek, buna rağmen Başkan Onur Yiğit’in görevinden uzaklaştırıldığını ifade etti.
Güç açıklamasında, halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarının yargı süreçleri gerekçe gösterilerek görevlerinden uzaklaştırılmasının seçmen iradesine açık müdahale anlamı taşıdığını vurguladı. İktidarın hukuk ve adalet sistemini kendi siyasi hesapları için kullandığını öne süren Güç, bunun artık kabul edilemez bir seviyeye ulaştığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukukun üstünlüğünü, masumiyet karinesini ve demokratik temsil hakkını savunmaya devam edeceklerini belirten Güç, “Er ya da geç bu kötülükleri yapanlar hem kanunlar önünde hem de milletin vicdanında yargılanacaklar ve en ağır cezayı alacaklar” ifadelerini kullandı.
Balçova halkının iradesinin yalnız olmadığını dile getiren Çağatay Güç, Onur Yiğit’in en kısa sürede görevine döneceğine ve adaletin tecelli edeceğine inançlarının tam olduğunu kaydetti.
Güç açıklamasını, “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın; halkın iradesi kazanacak, adalet mutlaka yerini bulacaktır. Ülkemiz yeniden demokratik ve hukuk devleti olacaktır” sözleriyle tamamladı.
Balçova Belediye Başkanımız Onur Yiğit'in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, kesinlikle hukuki değil art niyetli siyasi bir tasarrufun kabul edilmez bir örneğidir.
— Çağatay GÜÇ (@GucCagatay) July 3, 2026
Soruşturmaya konu edilen iddialar hiçbir şekilde Balçova Belediyesi ile alakalı değilken… pic.twitter.com/yz4iKGSLlz


Yorum Yazın