Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li eski başkan Pekdaş ilk kez hakim karşısına çıktı: Mahkeme belediyeden o belgeleri istedi

CHP’li eski başkan Pekdaş ilk kez hakim karşısına çıktı: Mahkeme belediyeden o belgeleri istedi

Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Adalet Yürüyüşü’ne, meclis kararıyla “ikram aracı göndermesi” gerekçesiyle yargılandığı davada ilk duruşma görüldü. Pekdaş’ın ifadesinin alındığı duruşmada, mahkeme heyetinin belediyenin daha önce ilçe sınırları dışında cenaze, yangın ya da yardım aracı gönderdiğine dair belgeleri talep ettiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2022 - 14:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017 yılında yaptığı Adalet Yürüyüşü’ne meclis kararıyla “ikram aracı göndermesi” gerekçesiyle hakkında “taşıt kanununa muhalefetten” açılan soruşturması kapsamında yargılandığı İzmir 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün başladı.

Pekdaş’ın ifadesinin alındığı ilk duruşmada, mahkeme bazı belgelerin toplanmasını isteyerek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İfadesi alınan Pekdaş’ın mahkemede yaptığı savunmada, ikram aracı göndermenin hukuka aykırı herhangi bir unsur taşımadığını ve “taşır kanununa muhalefetin” söz konusu olmadığını söylediği belirtildi. Pekdaş’ın ayrıca,aracın gönderilmesinde mecliste alınan oybirliği kararına da dikkat çektiği ifade edildi.

DAVADA MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ

Duruşmada ayrıca, Pekdaş hakkında şikayette bulunan Ankara'daki iki vatandaştan birinin davaya müdahil olmayı talep ettiği öğrenildi.

Ancak savunma avukatı Mahmut Esad Arslan’ın “suçtan zarar görmesinin” söz konusu olmadığını ve talepte bulunan kişinin “ihbarcı” konumunda olabileceği gerekçesiyle talebin reddini talep ettiği belirtildi. Mahkeme başkanının ise savunma tarafını gerekçelerini haklı görerek “şikayetçinin” müdahillik talebini reddettiği öğrenildi.

HAKİMDEN 'EMSAL' SORUSU

Duruşmada Pekdaş’ın ayrıca gönderilen aracın vatandaşların çay ve su ihtiyacını karşılamak için İzmirli vatandaşların gönderildiğinin altını çizdiğini öğrenildi. Pekdaş’ın “Biz ayrıca cenaze araçlarımızı, yangınlara ve depremlere yardım için de araç gönderiyoruz” dediği ifade edildi.

Mahkeme hakiminin ise Pekdaş’ın ifadelerinin üzerine yürüyüşe başka belediyelerin araç gönderip göndermediğini sorduğu belirtilirken Pekdaş'ın tüm belediyelerin araç gönderdiğini söylediği öğrenildi.

Mahkeme başkanının cenaze, yangın ya da yardım araçlarının sürekli gönderilip görmediğini sorduğu, Pekdaş’ın soruya “Evet” yanıtı verdiği ifade edildi.

Yanıtın üzerine hakimin bu araçların gönderimine ilişkin belge e delillerin toplanmasını istedi ve bir sonraki duruşmaya hazır olmasını istedi.

Duruşma 27 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.