CHP’li Kılıç’tan iktidara fezleke tepkisi: 'Bu fezleke susturma girişimidir'
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e gönderilen fezlekeye sert tepki göstererek, söz konusu sürecin şahsına değil ifade özgürlüğüne, demokratik itiraz hakkına ve halkın sesine yönelik bir susturma girişimi olduğunu söyledi.
- Ege Postası
- 10.01.2026 - 12:29
- Güncelleme: 10.01.2026 - 13:49
EGE POSTASI - CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç hakkında, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Fezlekenin dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildiğini açıklayan Kılıç, sürecin siyasi bir baskının parçası olduğunu savundu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıç, gerekçe olarak on binlerce Fenerbahçe taraftarının stadyumda dile getirdiği toplumsal itirazı görünür kılmasının gösterildiğini belirterek, “Benim yaptığım halkın sesini duyurmaktan ibarettir” dedi.
Fezlekenin şahsına değil, doğrudan ifade özgürlüğüne, demokratik itiraz hakkına ve susturulmak istenen toplumsal vicdana yöneltildiğini ifade eden Kılıç, iktidarın hedeflediği Türkiye tablosunu sert sözlerle eleştirdi. Kılıç, bilimsiz üniversitelerden muhalefetsiz siyasete uzanan bir düzenin inşa edilmek istendiğini savundu.
Kılıç açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Hakkımda, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla dokunulmazlığımın kaldırılması talebiyle Meclis’e dün bir fezleke gönderildi.
Gerekçe; on binlerce Fenerbahçelinin stadyumda haykırdığı, milyonların ekran başında tanık olduğu toplumsal bir itirazı görünür kılmamdır. Benim yaptığım, halkın sesini duyurmaktan ibarettir.
Bu fezleke şahsıma değil;
ifade özgürlüğüne, demokratik itiraz hakkına ve susmayı reddeden bu ülkenin vicdanına yöneliktir.
Biliyoruz ki onların hayalindeki Türkiye;
-Bilimsiz üniversitelerin,
-Öğrencisiz okulların,
-Kalemsiz yazarların,
-Maaşsız emeklilerin,
-Fabrikasız üretimin,
-Sanatsız toplumun,
-Muhalefetsiz siyasetin olduğu bir ülke.
Yani kısacası; içinde halkın, çok sesliliğin ve itirazın olmadığı insansız bir demokrasi!
Ama bilinmelidir ki; ne yaparlarsa yapsınlar,
Biz emekten, adaletten ve özgürlükten yana, halkın sesi olmaya devam edeceğiz.
Hakkımda, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla dokunulmazlığımın kaldırılması talebiyle Meclis’e dün bir fezleke gönderildi.
— Av. Sevda Erdan Kılıç (@SEVDAERDAN) January 10, 2026
Gerekçe; on binlerce Fenerbahçelinin stadyumda haykırdığı, milyonların ekran başında tanık olduğu toplumsal bir itirazı görünür kılmamdır. Benim yaptığım,… https://t.co/1lkcnxF2nw
Yorum Yazın