Dolar 32,2959
%-0.57
Euro 34,6858
%-0.35
Altın 2.410,850
%-0.49
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den İzmir'deki sert polis müdahalesine tepki: Kınıyoruz

CHP'li Yücel'den İzmir'deki sert polis müdahalesine tepki: Kınıyoruz

İzmir Alsancak'ta Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasını protesto eylemlerine destek olmak için basın açıklaması yapmak isteyen gençlere polis sert müdahalede bulunmuş ve kalabalığı biber gazı ve plastik mermi kullanarak dağıtmıştı. Müdahalede çok sayıda gösterici ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da yaralandı. Polisin sert müdahalesine sosyal medyadan tepki gösteren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Milletvekilimize ve öğrencilere uygulanan şiddeti kınıyoruz." dedi.

  • Ege Postası
  • 03.02.2021 - 22:49

EGEPOSTASI- Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör atamasına karşı İzmir'de düzenlenmek istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. 

Saat 17.00'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapmak isteyen gençlerle onlara destek olmak için alana gelen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da sert müdahaleden nasibini aldı.  

CHP'li Polat olaylar sonrası sosyal medyadan fotoğraflar paylaşarak, "Boğaziçi'ndeki kayyum rektöre karşı, #İzmir'de yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı. Milletvekili olduğumuzu söylememize rağmen hedef gösterilerek saldırıya uğradık. Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet" notunu düştü.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal emdyadan açıklama yaparak, uygulanan şiddeti kınadı.

Yücel, "Milletvekilimize ve öğrencilere uygulanan şiddeti kınıyoruz. Üniversite öğrencilerinin barışçıl ve anayasal hakları olan hak arayışlarınında yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.