Dolar 32,7735
%0.02
Euro 35,0515
%-0.11
Altın 2.441,220
%-0.68
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP YDK'da yeni başkan Bayraktutan!

CHP YDK'da yeni başkan Bayraktutan!

CHP’nin 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nda çarşaf liste ile yapılan seçimde 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu’na giren üyeler, kendi içinde başkan, başkan yardımcısı ve sekreteri seçti. YDK’nın yeni başkanı 8 oyla Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan oldu. 3 İzmirli'nin yer aldığı YDK’da İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da başkanlığa aday oldu. Moroğlu'na 2 oy çıktı.Bir diğer aday Ali Özgündüz'de 2 oy alırken, 3 oy boş çıktı. YDK'daki 3 İzmirli'den biri olan Selahattin Balta yeniden YDK sekreteri oldu.

  • Ege Postası
  • 11.09.2014 - 16:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de olağanüstü kurultay geride kalırken, çarşaf liste ile yapılan seçimde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli olmuştu. Yeni MYK önümüzdeki hafta başı netlik kazanacak. YDK’da ise seçim yaşandı. Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, yönetimde yapılan oylamayla yeni YDK Başkanını, başkan yardımcısını ve kurul sekreterini seçti.

"MOROĞLU YDK'DA BAŞKANLIĞA ADAY" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

MOROĞLU'NA 2 OY
İzmir’den Sumru Karaer, Mustafa Moroğlu ve Selahattin Balta’nın yer aldığı YDK’nın yeni başkanı CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan oldu. Başkanlığa İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun  adayı diye lanse edilen Ali Özgündüz'de aday oldu. Bayraktutan 8 oy alırken, Moroğlu ve Özgündüz 2'şer oy da kaldı.3'te boş oy çıktı.

BALTA YENİDEN
Başkan yardımcısı Sezgin Kaya olurken, Selahattin Balta yeniden YDK sekreterliğine seçildi.

BALTA: “GÖZ YUMMAYACAĞIZ”
YDK’da yeniden kurul sekreterliğine seçilen İzmirli Selahattin Balta, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “Yeni dönemde parti çok daha disiplinli olacak. Parti hiyerarşisine uymayanlara göz yummayacağımız. Partiye küfredenlere, hakaret edenleri affetmeyeceğiz.Rütbesi mevkisi ne olursa olsun. İster genel başkan yardımcısı ister düz üye” dedi.

KILIÇDAROĞLU MESAJ VERMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yaptığı “Birileri ‘CHP elitist bir parti’ diyor. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir de elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim” çıkışıyla Yüksek Disiplin Kurulu’nun önemi bir kat daha arttı.


ÖZGÜNDÜZ İSTİFA EDECEK İDDİASI!
Öte yandan YDK başkanlığına aday olan ancak seçilemeyen Özgündüz'ün istifa kararı aldığı iddia edildi. Özgündüz istifa ederse, cinsiyet kotası nedeniyle YDK'ya giremeyen Alipaşa Tan yeniden YDK'ya girecek.

YDK’DA ŞU İSİMLER YER ALIYOR
Çarşaf liste ile yapılan seçimde Ensar Ögüt, İhsan Kalkavan, Tufan Köse, Mustafa Moroğlu, Ali Özgündüz , Serdar Soydan , Uğur Bayraktutan, Refik Eryılmaz, Sumru Karaer, Sezgin Kaya , Selahattin Balta , Saniye Barut, Selahattin Emre, Turan Aydoğan  ve Gülsüm Florinalı YDK üyesi olmayı başarmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.